Кради як митець

Впевнена, що той, хто хоч якось цікавиться творчістю чув про цю книгу, тому я написала короткий зміст книги про креативні "фішки", які тобі ніхто не розповість.

Фото взято з сайту https://www.yakaboo.ua

Правило 1: Кради як митець. 

Немає нічого оригінального.

Автор говорить, що не існує нічого абсолютно оригінального, ніщо не з'являється із пустоти. Всі результати спираються на створене раніше. Тому вміння "красти" правильні речі - це теж мистецтво. Робота "художника" полягає в тому, щоб колекціонувати хороші ідеї, бачити натхнення у фотографіях, фільмах, тінях, книгах. Брати лише те, що дає відгук вашій душі. 


Фото взято з сайту https://www.yakaboo.ua

Навчайтесь

[Читай вдумливо] [Будь відкритим] [Дивуйся всьому] [Гугли все, ага]

Автор каже: "Проявляйте цікавість до світу: переходьте за посиланнями, шукайте значення слів у словниках, копайте глибше - тільки так ви будете попереду. Гугліть все: мрії, проблеми. Не питайте, поки не загуглите. Просто навчайтесь". Також зберігайте вкрадене, заведіть для цього папку.


Фото взято з сайту https://www.yakaboo.ua

Правило 2. Не чекайте, поки розберетесь в собі. Займайтесь справою!

Ви вже готові, головне почати, не обов'язково ідеально. Прикидайтеся, ніби робите щось, поки дійсно це не зробите. 

Почніть копіювати. 

Копіюйте, поки не досягнете успіху. Це не про плагіат, це про можливість розібратися, як це працює. Шляхом копіювання можна знайти себе. Ми вчимося писати, копіюючи алфавіт. Музиканти навчаються, граючи гамми. Не крадіть повністю стиль, запозичте хід думок. Вам не потрібно виглядати, як герої, вам потрібно бачити, як вони. У людей є один прекрасний недолік - вони нездатні робити ідеальні копії.


Правило 3. Пишіть книгу, яку самі хотіли би прочитати.

Пишіть не про те, що знаєте, а про те, що любите. Намалюйте картину, яку хотіли би бачити; почніть бізнес, яким би хотіли керувати; придумайте товари, якими би хотіли користуватися - робіть саме те, що хотіли би бачити зробленим.

Правило 4. Старайтеся робити все своїми руками.

Якщо дозволяє простір, то спробуйте створити для себе два робочих місця - аналогічне та цифрове. Аналогічне - це створити місце, де можна буде писати, рвати папір, клеїти, робити нотатки від руки.  

Фото взято з сайту https://www.yakaboo.ua

Правило 5. Зрозумійте важливість хобі і побічних проєктів.

Краще мати одночасно декілька проєктів, щоб можна було переключатися з одного на другий. Набридне один - відкладіть і переходьте до іншого, а коли він набридне повертайтесь до першого. Практикуйте продуктивне відкладання.

[Подивись в вікно] [Відправляйся на прогулянку] [Пройдись по вулицям] [З'їж сендвіч] 

Не жалкуйте часу на безробіття. Коли нудно -  в голову приходять найкращі ідеї. 

Цінуйте всі сторони своєї душі

Якщо у вас є два, чи три заняття, які приносять вам задоволення, не варто думати, що ви зобов'язані обрати одне з них. Не нехтуйте іншими. Хай їм знайдеться місце в вашому житті. 

[Увага! Не лишайте свої бажання без нагляду!]

Не прагніть до єдності своїх робіт, їх і так об'єднує той факт, що це створено вами. Якщо відкинути декілька захоплень, зосередившись на одному, з часом почнеш відчувати фантомний біль.

Фото взято з сайту https://www.yakaboo.ua

Правило 6. Добре робіть свою роботу і діліться нею з іншими.

Більшість людей в світі не зобов'язані цікавитись тим, що ви думаєте. Як казав письменник Стівен Прессфілд: "Не те, щоб люди дурні або грубі, вони просто зайняті". Люди прагнуть стати відомими, як найскоріше, але коли ти маловідомий, не існує ніякого тиску. 

Насолоджуйтесь маловідомістю, поки вона є. Користуйтесь нею. Добре робіть свою роботу та діліться нею з людьми. 


Фото взято з сайту https://www.yakaboo.ua

"Не переживайте про те, що хтось вкраде ваші ідеї. Навіть якщо вони насправді хороші, вам доведеться заштовхувати їх людям в горлянку" - Говард Ейкен. Користуйтесь можливістю володіти інтернет ресурсами.

Правило 7. Забудьте географію - вона більше не керує нами

Якщо не влаштовує навколишній світ, можна почати будувати навколо себе особистий. Виходьте із дому - в звичному середовищі мозок почуває себе надто комфортно. Треба струснутися, вивести його із звичного стану, щоб заставити працювати інтенсивніше.

Правило 8. Бути хорошою людиною

Заводьте друзів та ігноруйте недругів. Знайдіть найталановитішу людину в кімнаті і, якщо це не ви, тримайтеся поруч з нею. Слідкуйте за нею повсюди. Старайтесь бути корисним їй.

А якщо колись виявиться, що найталановитіша людина в кімнаті - це ви, доведеться шукати іншу кімнату. 

Правило 9. Будьте нудними (тільки так можна виконати свою роботу)

Творчість потребує багато енергії. Витрачаючи її на дурниці, ви нічого не лишите на творчість. Намагайтеся не збиватись з ритму. Якщо це стається, починаєш боятися роботи, тому що боїшся не справитись з нею - і не справишся, поки не повернешся у течію.

Правило 10. Сприймайте творчість, як вміння ділити

Не виправдовуйтесь тим, що у вас мало ресурсів на даний момент, створюйте з того що у вас є . У століття перевантаженості інформацією, перемагають ті, хто розуміє, від чого треба позбутися.

[Небезпечно думати, що ти можеш все] [Пригальмуй - так легше думати] [Насолоджуйся дрібницями] [Починай прямо зараз]

Я дуже рада, якщо ви дочитали до кінця. Автор в цій книзі казав, що добре говорити, коли вам щось подобається та заводити друзів, тому я лишаю свій інстаграм. Мені буде приємно, якщо ви дасте зворотній відгук.

2555