Особливості просування онлайн сервісів та послуг

Кожен маркетолог знає не з чуток, наскільки відрізняється просування товарів та послуг. А тепер уявіть, до вас приходить клієнт для просування онлайн послуги — це завдання із зірочкою. Таким був наш клієнт – сервіс юридичної допомоги ADVA. Але Shapoval agency люблять нестандартні завдання, адже вони вимагають нестандартних рішень.

Ми зібрали для вас особливості просування онлайн сервісів з власного досвіду.

 Надайте форму.

Послугу ми не можемо помацати, вона не має товарного виду. Послуга дає результат після взаємодії з людьми. А онлайн-послуга приносить результат при мінімальному контакті з людьми. Саме це обов'язково потрібно демонструвати у рекламних кампаніях. Наприклад, у рекламі телеграм-бота ми демонструємо проблему (героя затопили сусіди), шлях вирішення (скористатися телеграм-ботом), результат (ніхто вас не топить, а розгляди із сусідами везли на себе юристи).

Познайомтесь з аудиторією.

Важливо показати, що ваш онлайн-сервіс це не роботи, а живі люди. Це можна зробити за допомогою діджитал інструментів: додайте фото спеціалістів на сайт, знімайте живі Stories, надсилайте листи від імені експерта.

У випадку ADVA ми запропонували розвивати YouTube-канал. Так потенційні клієнти бачили експертів, і, звичайно ж, це зміцнювало довіру.

Тестуйте різні гео.

Якщо звичайний юрист працює тільки в одному місті, онлайн юрист може давати консультації незалежно від вашого місця проживання.

Тому запускаючи рекламу, ми тестували — показували оголошення лише у великих містах, невеликих обласних центрах, області. Іноді реклама в регіонах приносила кращий результат за низькою ціною.

Ще рекомендації, які підійдуть не лише для онлайн-сервісів. АЛЕ! Для онлайн ці пункти особливо важливі.

Сайт із SEO-оптимізацією.

Таке прокачування сайту гарантує постійний потік клієнтів для бізнесу. При цьому в довгостроковій перспективі ця робота суттєво економить бюджет вашого клієнта. Основний секрет – ведіть блог. Поповнюйте сайт експертними статтями. Вони не тільки будуть чіпляти теплих клієнтів для сервісу, а й підвищувати рейтинг вашого сайту в Google.

Контент-маркетинг.

Грамотний контент від бренду – запорука довірчих відносин. Якщо робити цікавий контент, він і просуватиме, а згодом і продаватиме ваші послуги.

Але не забувайте надавати різний контент для різних платформ. Нікому не цікаво читати чи дивитися однакові матеріали. Нехай це буде 1 соціальна мережа з цікавим та якісним контентом, ніж 4 клоновані сторінки. Чим вище якість контенту, тим більше разів підписники поділяться. Також використовуйте всі можливості, що дає платформа: наприклад, у соц.мережах — фото, відео, чек-листи, кейси, пости, сторіс, ріллс – тестуйте різні формати.

Email-розсилки.

Так-так, старі добрі розсилки. Не повірите, але вони працюють, однак, варто розуміти, що аудиторія вкрай негативно ставиться до спаму електронною поштою. Тому ви повинні надати вибір своєму клієнту відписатися від розсилки або отримувати її. Ще один важливий момент – демонстрація системи лояльності. Якщо ви збираєте базу покупців і робите розсилки саме по ній, тоді підготуйте для ваших постійних клієнтів щось ексклюзивне. Тут підійдуть: календарні знижки, акції формату 1+1, приведи друга, святкування річниці вашого знайомства, день народження сервісу, тестування нової послуги — все, на що здатна ваша фантазія. Наприклад, така новинка як телеграм-бот від ADVA, був запропонований постійним клієнтам саме з email-розсилки.

Реклама як вона є.

Перш ніж перейти до прямих інструментів реклами, хочемо обговорити інтеграцію з блогерами та інфлюенсерами. Цим пунктом не можна нехтувати. Бувають проєкти, які недостатньо зрозумілі споживачеві, тому потенційні покупці можуть боятися продукту, до кінця не бути впевненими в його користі. Саме тому лідер думки, який так добре знайомий аудиторії, ідеальний для реклами сервісу. Він зрозуміло пояснить, у яких випадках можуть допомогти, як скористатися сервісом і на своєму прикладі покаже результат допомоги від експертів — чи не це мрія кожного маркетолога? Головне правильно вивчіть аудиторію блогера та цільову аудиторію для вашого проєкту.

Тепер про наші улюблені рекламні кампанії — найшвидший спосіб знайти як потенційних клієнтів, спочатку зробивши їх підписниками, так і прямих клієнтів, які потребують ваших послуг. Наші улюблені рекламні інструменти:

  • Google Ads;
  • Реклама у Facebook.

Щоб розуміти, яка реклама працює ефективно, а яка ні, рекомендуємо вести звітність і регулярно аналізувати показники.

Звичайно, це не всі особливості, проте використовуючи навіть їх, ваше просування буде дуже ефективним. Гарних вам ROI.

Звертайтесь до Shapoval Agency, якщо вам потрібно ефективне просування вашого бізнесу. Заповніть форму на сайті та отримайте пропозицію від команди. 

2401