Погляд на корпоративні подарунки під іншим кутом. Досвід «Ковальської»

У новому матеріалі розповідаємо про те, як група «Ковальська» цього року вирішила змінити консервативний підхід до формування новорічних подарункових наборів партнерам і як у цьому допомогла Антарктида.

Перед тим, як перейти в режим «післясвят», менеджерам компаній потрібно знайти рішення для вічної новорічної задачі — корпоративних подарунків.

Як не крути, але привітання від компанії власній команді та партнерам — це приємно. Просте та зрозуміле мірило поваги та уваги, яке не буває зайвим. Але з року в рік концепція корпоративних подарунків будується навколо кількох основних елементів: чогось солодкого, чогось міцного, чогось корисного (але не завжди).

«Ковальська» вирішила переосмислити старий як світ підхід. Ми проаналізували групу брендів, події у житті компанії, розглянули тренди на ринку, заглибилися в суть свят та цінностей, а головне — провели інтерв'ю з тими, хто дарує ці подарунки.

Новорічні подарунки від «Ковальської»

«Ковальська» не підвела в Антарктиді. Не підведе в Україні

Підготовка розпочалася задовго до новорічного періоду. У серпні ми хотіли привітати партнерів з Днем будівельника та зробити акцент не стільки на складній праці, скільки на важливості відпочинку. Саме тут ми згадали про експедицію на Антарктиду, в якій взяла участь «Ковальська».

Цього року наші інженери розробили спеціальну бетонну суміш і один співробітник особисто відправився заливати фундамент на антарктичну станцію «Академік Вернадський». Під час перебування на Антарктиді бригада працювала не тільки в екстремальних кліматичних умовах, але й пристосувалася до правил та обмежень.

Бригада інженерів після заливки фундаменту з «Бетону від Ковальської» в Антарктиді

Паралель між Антарктидою та складними викликами будівельника народилась сама собою. Адже щодня будівельник долає десятки перешкод та приймає виклики. Він так само звик до роботи в екстремальних умовах і щоразу пробирається крізь тонни будівельних матеріалів, начебто полярники льодами. Його робочі дні часто подібні до нескінченної полярної ночі, яка тримає в постійній напрузі.

Але іноді важливо просто відпочити. Разом з агенцією Hoshva PR ми розробили смачні подарункові набори для пікніку для підтримки будівельників, об’єднані гаслом «”Ковальська” не підвела в Антарктиді. Не підведе в Україні». Зручна брендована термосумка, скатертина та подушки у комплекті. 

Набір для пікніку від «Ковальської» до Дня будівельника

Час експедицій. Великих і маленьких

Повертаємося до новорічних свят. Подарунки до них ми почали розробляти одразу після Дня будівельника, заручившись підтримкою агенції Angry. Концепція з експедицією вигідно проявила себе, тому було вирішено розвинути її та адаптувати під Новий рік.

На українській станції в Антарктиді працює найпівденніший бар у світі. Там туристи дегустують фірмову настоянку «Вернадівку». Її рецепт відомий лише полярникам.

Що ми зрозуміли? Що кожен рік — це нова експедиція. Що вона приготує? Не знає ніхто. Але досвід каже, що подолати її наодинці важко та й в цьому немає сенсу. Підтримка партнерів — запорука успіху. І працює вона завжди в обидва боки.

Тому перед новим роком «Ковальська» вирішила заздалегідь впевнитися, що всі учасники майбутньої експедиції, всі друзі та партнери вийдуть на старт з оптимізмом підготовлених мандрівників.

Новорічні подарункові набори з антарктичною айдентикою ми подаємо з девізом «Час експедицій. Великих і маленьких». Ці набори знадобляться у будь-якій пригоді: чи то спуску з гірки біля дому, чи то у величних горах, чи коли горять дедлайни. 

Подарунковий набір з брендованим тюбінгом, льодяниками, баффом та термосом 

Додатково розробили пакування, що враховує функціональну частину та атрибути бренду і компанії, візуальну та цифрові складові.

Наприкінці хочеться сказати, що навіть найпростішу добру справу варто робити з бажанням, а не через прийняті правила. Корпоративні подарунки — це ваш мінімальний прояв уваги та вираження подяки за спільну роботу. 

2082