Реакція дизайнерів, митців та креативників на війну з росією. Частина 2

Поки збройні сили України боронять нашу країну на фронті, а ІТ-армія веде боротьбу в інтернет-просторі, дизайнери та креативники не залишаються осторонь. Ініціативи народжуються різні. Деякі ініціативи націлені на те, щоб через візуальні комунікації більш голосно передати посили західним партнерам, представникам бізнесу чи навіть достукатись до учасників російського терору. Для когось дизайн-, медіа та художні проєкти стають своєрідною емоційною рефлексією, способом вимовити біль та тривогу. Для інших — способом підбадьорити братів та сестер і нагадати, що ми разом долаємо (і обов’язково подолаємо) цей етап нашої історії.

У попередньому матеріалі ми розповіли про спільні ініціативи, а в цьому хочемо познайомити вас із роботами окремих авторів.

Ірина Полянська, графічна дизайнерка

В своєму Instagram Ірина Полянська створює колажі про війну, в яких поєднує красномовні образу та сильні текстові посили. Ми покажемо деякі з них.

the.filmar

В своєму проєкті про плівкове фото в Instagram the.filmar викладають тематичні добірки з фотографіями про Україну.

Alina_art_collage, художниця-колажистка

Київська художниця-колажистка Аліна створює і публікує у своєму Instagram колажі в українському стилі з фотографіями всесвітньо відомих акторів, музикантів та підприємців, які підтримують Україну.

Ірина Вале, художниця, ілюстраторка

Ірина Вале, художниця та ілюстраторка, на своїй сторінці в Facebook публікує ілюстративну рефлексію на війну в Україні.

Нікіта Тітов, художник, ілюстратор

Нікіта Тітов, художник та ілюстратор, на своїй сторінці в Facebook публікує плакати про війну та оборонні герби українських міст.

NEIVAN, художник, ілюстратор

В цьому профілі також зібрана рефлексія на драматичні події сьогодення. 

Sveta Grib, художница, ілюстраторка

А завершимо добірку роботами Світлани Гриб. Де б ви ще побачили в одній ілюстрації котиків та коктейлі молотова?

Ми, мабуть, багато ініціатив пропустили. Не всіх авторів, що варті уваги, показали. Тож будемо вдячні за ваші рекомендації в коментарях.

1
3264