Ребрендинг YULA Company

У вересні цього року компанії YULA виповнилося 6 років. За цей період з PR-агенції ми стали продюсерською компанією, що вирішили закріпити процесом повного ребрендингу. Ми створили нові відділи, оптимізували роботу в команді, оновили процеси і ілюстрували це все новою айдентикою. Детальніше про це розповідаємо далі.

За 6 років роботи у сфері шоу-бізнесу ми усвідомили, що морально, фізично, технічно настільки зросли, що виконуємо навколо артиста набагато більше роботи, ніж озвучуємо. Ми вже давно працюємо «на 360 градусів», надаємо повний комплекс послуг, необхідних артисту для розвитку. 

Коли почався карантин, ми з командою перевели всю комунікацію в Zoom і реструктуризували завдання. Ми спроектували відділи, які виконують для наших проектів різні функції, і зрозуміли, що з маленького агентства ми давно вже виросли у велику компанію, прийшовши в яку клієнт може більше ні з ким крім нас не працювати. Навіщо наймати і синхронізувати три різні команди, якщо можна працювати з однією і отримати ще більше?

Саме так ми сформували 6 нових розділів компанії:

  • PR – артиста, особистого бренду або компанії;
  • producing – ми продюсуємо артистів і надаємо повний пакет промопослуг на 360 градусів;
  • label – ми випускаємо треки артистів на власному лейблі і працюємо з правами;
  • booking – ми займаємось букінгом артистів, вигадуємо круту рекламу і розвиваємо інфлюенсер-маркетинг;
  • content – ми створюємо весь контент для наших клієнтів – від фото і графіки для соцмереж до музичного mood або lyric video;
  • PRaktika – ми запускаємо освітній проєкт, де ділимося нашими знаннями. 


Чому саме зараз?

Криза - це завжди початок чогось нового. Ідея змін прийшла до нас навесні. Ми найняли брендинг-агентство, яке грамотно втілило наше бачення нової компанії - і візуалізувати його в новому логотипі і айдентиці. І тільки до 6-річчя ми презентували наш ребрендинг для всіх. Наше агентство з'явилося в 2014 році, в розпал першої кризи, а 2020 зробив нас ще більш згуртованими, сильними і крутішими.

Перш за все, ми змінили структуру внутрішньої комунікації. Раніше у нас кожен співробітник виконував дуже багато завдань. По мірі зростання, так як наші колеги працюють дуже давно, у нас накопичувалося багато функцій. 

В якийсь момент ми зрозуміли, що велика операційна навантаження ускладнює креативну роботу. Ми вирішили багато завдань, які виконував менеджер, доручити окремим структурам компанії. Для цього ми розширили команду і створили відділи - booking, label і інші.

Проте ми змінилися не тільки візуально: ми зареєстрували торгову марку «YULA», запустили новий сайт і змінили організаційну форму, щоб стати ефективнішими і системнішими у роботі.

Чітка структура допоможе нашому потенційному клієнту швидше зрозуміти, чим ми займаємося: досить подивитися коротке відео або презентацію і прийняти рішення.

З такою структурою легше розвивати напрямки роботи. Наприклад, PRaktika. Починалося все з заміток і статей наших співробітників в телеграм, де ми ділилися нашим досвідом і думками про індустрію. Зараз ми плануємо запустити повноцінний освітній проект, де більш системно будемо ділитися нашими знаннями з тим, кому цікаво дізнатися принципи роботи PR в шоу-бізнесі і не тільки.

Що стосується візуального рішення - ми намагалися передати роботу в центрі подій і звернути увагу на деталі. 


Окремий акцент айдентики - вихід за рамки. Це системні рішення, які з першого погляду можуть здатися нелогічними, але їх ефективність читається з часом. 

Стрілка годинника підкреслює, що для будь-якого артиста і будь-якого клієнта час - це один з найважливіших ресурсів. Якщо артист довіриться не тієї команді, то втратить час і залишиться в аутсайдерах. Тому ми націлені на швидкість і виваженість рішень, чіткість завдань, баланс творчості, структури і ситуативної роботи.

Чи змінюється щось для теперішніх клієнтів компанії?

Артист отримає додаткову опцію - випускати музику на нашому лейблі. Цей напрямок потрібний нам і артистам для того, щоб ефективніше працювати з цифровими майданчиками. Коли випускаючий лейбл займається просуванням артиста, це прискорює комунікацію і робить більш прозорою монетизацію творчості.

За період нашого існування ми працювали не тільки з уже популярними артистами, а й виводили музикантів з ноунеймів в «топи» - це говорить про якість нашої роботи. Всі наші «кейси» представлені на нашому сайті. Ми працюємо довгостроково: наш пріоритет - стратегічна, усвідомлена робота, тому ми ставимо перед собою масштабні цілі і досягаємо їх. Клієнт може бути впевнений: коли він обирає нашу команду, більше йому ніхто не потрібен.

Юла, YULA Company

1922