Селебриті vs. блогер: кого вибрати для просування у соцмережах

Співак чи лайфстайл-блогер — з ким кампанія в соцмережах принесе перевиконання KPI та збільшення впізнаваності бренду? Невідомо. Але відомо, чим відрізняється колаборація з селебриті та блогером.

На платформі OMG agency ми об'єднали сотні партнерів, блогерів та лідерів думок, знаємо відмінності та розуміємо, хто «спрацює» для бренду. Щоб інсайти не залишалися лише у наших головах, ділимося ними нижче.

Всюдисущість vs. Одна платформа

✨Селебриті стали відомими за межами соцмереж, їх популярність почалася не в Instagram або TikTok, а на сцені чи в декораціях телешоу. Коли бренду потрібна кампанія 360, до якої входить просування у соцмережах, зірка з розвиненим профілем може стати амбасадором бренду.

Наприклад, Позитив — бренд-амбасадор сухариків Flint. Віртуальний футболіст, спеціаліст з Багето-дієти, професійний забивач на трабли — у кожній ролі він реалізував потенціал кампаній на повну.

🗣 Блогери стають популярними на одній платформі, а згодом розвивають інші соцмережі, як це сталося з TikTok-інфлюенсерами. Якщо у планах бренду прокачати профіль в соцмережах, збільшення впізнаваності — блогери допоможуть втілити задумане.

Чилову новинку Chipster's в Instagram просували інфлюенсери, відомі на цьому майданчику — вони ділилися з підписниками найкращими спогадами та пропонували поринути у свої. Звичайно, разом з хрусткими чипсами. Комбінація яскравої ідеї та правильно підібраних блогерів принесла понад 3,5 мільйони охоплень.

Універсальність vs. Експертність

✨Зірки в соцмережах не обмежені тематикою блогу — адже це їхня особиста сторінка. Тому і реклама різноманітна — зірка ТВ-реаліті Кім Кардаш'ян просуває засоби для схуднення, бренди одягу та взуття, засоби для відбілювання зубів тощо. У селебриті на сторінці широка аудиторія, і якщо ЦА бренду це «всі групи» — можливо, ви знайшли один одного.

🗣 Інфлюенсери стали популярними у соцмережах завдяки експертності у певній темі — навіть якщо це розпакування подарунків або ASMR-нарізка мила. Користувачі підписуються на сторінки блогерів, очікуючи на контент на певну тему, тож і рекламні кампанії повинні бути відповідними. Це може здатися обмежувальним фактором, але експертність допомагає просувати бренд нативно.

Part-time vs. Full-time

✨Профіль популярної особи — додатковий майданчик для просування. Ну а працюють на повну селебриті з тим, що робить їх такими відомими, тому часто зіркові акаунти модерують менеджери. Або контроль доводиться віддати через скандали, як сталося з Адель, коли після публікації фото з фестивалю співачку звинуватили в культурній апропріації.

🗣 Соцмережі для інфлюенсера — робота 24/7, і якщо віддати профіль в руки менеджеру — аудиторія відразу відчує фальш і «несправжність». Блогер створює на сторінці ком'юніті, лояльну аудиторію, яка залишиться з ним і в скандал, і в радість. Особистість блогера нерозривно пов'язана з профілем.

Особиста сторінка vs. Творець контенту

✨ Знаменитості не завжди експерти у створенні контенту для соцмереж. Як і звичайні користувачі, вони публікують фото милих печивок, сторіз без сенсу та публікацій без контент-плану. Розробляючи кампанії, бренд-команда повинна враховувати рівень «просунутості» селебриті у роботі з соцмережами.

🗣 Блогер — це креативник, SMMник, копірайтер, режисер та сценарист в одній особі. Ця людина точно знає, як подати рекламу на сторінці так, щоб аудиторії вона відгукнулася. І щоб кампанія була успішною, будьте готові бути гнучкими та змінювати концепцію під кожного блогера, зберігаючи головну ідею.

Далекий vs. Близький

✨ У чому полягає різниця між спробою побачити зірку Альфа Центавра в телескоп і фанатом, який спамить селебриті, розраховуючи на відповідь? У першої події шанс на успіх вищий. Категорія «зірка» віддаляє від людей не лише небесні світила, а й відомих особистостей.

🗣 Інфлюенсери будують близькі стосунки з аудиторією. На відміну від зірок, які начебто «вистрілили» з нізвідки (хоча за цим стояли роки роботи), аудиторія блогера зростає поступово. Таким чином, підписники часто знають улюбленого інфлюенсера з «життя до популярності». А якщо ні, це легко відстежити, погортавши стрічку.

Підсумовуючи: «ролі» блогерів та зірок змішуються, селебриті занурюються у світ соцмереж, а інфлюенсери запускають власні шоу на телебаченні. Обираючи відому особистість для співпраці, враховуйте контекст і підписуйте договори лише з тими, у кому впевнені. На платформі OMG agency ми працюємо з блогерами всіх рівнів впливу з прозорою комісією та точними метриками.

Підписуйтесь на наш Інстаграм :)

2279