Що варто подивитися SEO-спеціалістам: огляд корисних вебінарів

Цьогорічний SEO марафоні "index me!" охопив цікавий спектр профільних тем. Ми вирішили коротко представити головні моменти кожного вебінару та проаналізувати, чому SEO-спеціалістам дійсно варто переглянути їх у записі.

Як SEO-спеціалісту автоматизувати роботу на 95%

Приблизно 75% своєї роботи SEO-спеціалісти виконують мануально, тобто руками. Як виявилось, існує лише один відсоток фахівців, які майже повністю автоматизували свої робочі процеси.

Так, серед великого різноманіття інструментів, з якими працюють сеошники, важко орієнтуватися. Більш того, не всі вони використовуються на повний функціонал. Але за допомогою додаткових інструментів можна автоматизувати роботу на 95% та суттєво зменшити рутинну.

Саме це лягло в основу вебінару “Які seo-процеси та якими тулзами можна автоматизувати” від спікерки Дар’ї Бондаренко. На вебінарі вона поділилась платними та безкоштовними інструментами для автоматизації роботи SEO-фахівців будь-якого рівня та представила великий user guide по роботі з кожним із них.

Майже 60 інструментів, про які розповідає Дар’я, об’єднані у логічний флоу, яким користуються сеошники під час роботи над проєктом:

  • збір та кластеризація семантики
  • парсинг SERP обраного кластера
  • визначення топових конкурентів (market share)
  • збір та аналіз даних по обраним конкурентам
  • створення стратегії на основі зібраної інформації
  • тулзи для реалізації та трекінгу SEO стратегії.

Цей вебінар вартий уваги!

Що таке EEAT, з чим його їдять і чому це так смачно

Знання про EEAT алгоритм, який використовується в оцінюванні системи ранжування Google, це фундаментальна база для SEO-спеціалістів. Оскільки це комплексна концепція, а тренди постійно змінюються, варто мати під рукою систематизований та простий гайд для роботи.

Для того, щоб врахувати всі аспект EEAT та отримати найвищі позиції у пошуковій видачі, рекомендуємо переглянути вебінар на тему “Ефективна оптимізація сайту: від EEAT алгоритму до конверсії через аналітику юзера” від спікера Павла Вовкотруба.

Доповідь містить інформацію про те, як досліджувати задоволеність користувачів, методи "вирощування" авторів та підвищення авторитетності сторінки, практичні поради щодо зменшення відсотка відмов та збільшення конверсії за допомогою EEAT, а також про важливість підвищення прозорості вашого продукту.

Зауважимо, що вебінар може бути цікавим не тільки SEO-фахівців, а й менеджерам проєктів, продакт-менеджерам та розробникам.

Як SEO-фахівцю приводити трафік на сайт з YouTube каналу

Ще одна нішева тема на марафоні “Конверсія та аналіз трафіку з YouTube” від спікера Павла Оксютенка, який поділився деталями свого SEO-експерименту під час роботи над проєктом у специфічному гео.

Про те, що можна приводити social media трафік на сайт сеошники знають і без того. Але як допомогою такого нетривіального каналу, як YouTube, можна не просто залучити потрібну аудиторію на сайт, а й отримувати конверсії та цінний зворотній зв'язок від юзерів – ось це цікавий кейс.

Під час перегляду вебінару ви дізнаєтесь:

  • як, коли та для чого варто використовувати YouTube
  • як взаємодіяти з юзерами
  • як оптимізовувати відео для YouTube та аналізувати статистику каналу
  • як аналізувати конверсії.

Доповідь містить велику кількість графіків, що відображають динаміку розвитку каналу, особливості поведінкових факторів відвідувачів на сайті та конверсії на сторінках, де розміщені відео з YouTube. Також від спікера ви дізнаєтесь про корисні поради як розвивати YouTube-канал: від створення ТЗ до просування контенту.

Тож, якщо ви шукаєте нові шляхи для розвитку вашого сайту, цей вебінар, на нашу думку, must have.

1598