Тренди в SMM, які потрібні всім

Поговоримо про тренди?! Тут я не вигадую велосипед, а скоріше розглядаю його модернізовані деталі. Я, Валерія Кононенко, SMM-ниця Underdog Agency, зібрала для вас підбірку з шести SMM трендів. Беріть доки гарячі…

Відеоконтент: короткий та динамічний (до 15 секунд)

У 2024 році всім подобаються короткі відео. Неважливо чи то тизер нового проєкту, чи мемна нарізка з інтерв’ю. Усе це створюється, щоб утримати вашу увагу.

Якщо вже на третій секунді вам стає нудно – ні, ви не прискіпливі. Це значить, що є що покращувати. Правте його доти, доки у вас не загоряться очі від перегляду, і не почнеться тахікардія від захвату. Вам у прямому сенсі потрібно змусити аудиторію додивитися його до кінця.

І кілька прикладів:

Спільні дописи: колаборації з брендами та лідерами думок

О так, це просто знахідка. Висвітлюйте експертизу разом – так ви не лише залучаєте, а ще й переливаєте аудиторію з однієї сторінки на іншу. Тобто, ваш допис побачить вдвічі, а то і втричі більше аудиторії. А відтак збільшаться охоплення.

Зробіть підбірку з особистостей, компаній, бізнесів, з якими потенційно ви можете співпрацювати. Оберіть тему, яка буде корисною для ваших аудиторій та гайда до спільних колаборацій. І що приємно — в Instagram ви можете опублікувати допис відразу з 20 акаунтами.

Наприклад GoodWine часто публікують спільні дописи з брендами, які представлені в їхньому магазині чи з різними експертами (кондитерами, сомельє). 

Модеруйте

Пряме спілкування з аудиторією — найкращий спосіб взаємодії. Швидко реагуйте на коментарі, цікавтеся думкою користувачів, можете навіть подискутувати. Більше коментарів, більше охоплень 😏. 

Але не забувайте залишатися у межах свого ToV. Бо єдина мова бренду має бути скрізь, і комунікація з користувачами тому не виключення.

Досвід з АІ: аішка, аішка, аішечка

Навіщо вона потрібна? Згенерувати щось нове, бути в тренді чи замаскувати фон – з цим усім допоможе АІ.

Наприклад, ви працюєте з військовим сегментом та треба замаскувати локацію тренування бійців. Місія відповідальна, а блюр вже набрид та й виглядає не дуже гарно. Тут на арену виходить штучний інтелект. Вам потрібно виділити елемент, який треба замінити, чітко поставили задачу АІ й вуаля – хлопці вже тренуються на фоні степів віртуальної реальності.

Або ж хочете створити віртуальний світ вашого бренду чи поділитися ситуативом з цікавими деталями: як от продуктовий кошик з зеленими серцями чи monobank у світі Lego. Але, не забувайте, АІ не думає як людина, тому треба чітко прописувати задачі та уважно передивитися результат. Раптом там зайві деталі загубилися.

Також слідкуйте за трендами, бренди (Gentel Monster) чи творці (Rick Dick) часто генерують нові ідеї за допомогою штучного інтелекту та створюють 3D моделі. Наприклад: віртуальний шоурум, магазин чи ялинка зі сміттєвих пакетів на фоні Голлівуду. 

Мікроінфлюенсери

Активна та лояльна аудиторія (від 1000 до 50 000 підписників). Мікроблогери зосереджені на конкретній сфері, тож і аудиторія у них відповідна. Вони активно спілкуються з користувачами, тому їхнім рекомендаціям довіряють. Ціна питання? Значно дешевша, ніж з блогерами мільйонниками. А в ефективності можуть навіть показати кращі результати.

Наприклад Robert Zeltinsh, який вів соцмережі бренду Leglo. Як результат – трафік на сайт виріс у 1,5 раза, а цю «колаборацію» обговорювали у всіх соцмережах. 

Соціальний контент, бути свідомими

В українських реаліях без цього ніяк. Бренд має показувати свою позицію. Реагуйте та адаптуйте контент під події, що відбуваються в країні.

Дивно весь час говорити про сонечко за вікном, коли за 400 км (плюс мінус) від вашого міста літають ворожі ракети. Завжди тримайте руку на пульсі, слідкуйте за подіями та зіставляйте ваш контент план з контекстом навколо.

А ще висловлюйте «подяку ДСНС» за їхню роботу та закликайте донатити. Контент має працювати не тільки на бренд, а і на допомогу країні.


І так, підсумую. Трендів багато, вони різні та швидкоплинні, як і все у цьому світі. Тож, беріть їх до уваги, використовуйте та слідкуйте за результатами. Впевнена, вони вас приємно здивують. 

3
1107