Як знайти «свого» клієнта❓

Як знайти «свого» клієнта❓

Погодьтеся, продати товар набагато простіше, якщо людина вже зацікавлена в ньому. Переконати, що твій бренд кращий за конкурентів, в рази легше, ніж пояснити, для чого взагалі потрібно щось купувати.

В цілому клієнти, які ймовірно будуть зацікавлені у вашій пропозиції, складають цільову аудиторію (#ЦА). Її визначають, щоб краще розуміти психологію потенційних покупців.

Що це дає? Глибоке розуміння потреб ЦА дозволяє підібрати оптимальну маркетингову стратегію. А ще це чудова можливість:

заощадити час і гроші,

створити продукт, який точно сподобається ЦА,

привернути багато нових клієнтів за допомогою акцій та розпродажів,

підвищити лояльність покупців через правильну комунікацію в соцмережах.

Щоб зрозуміти, хто ваша #цільовааудиторія, задайте собі кілька питань:

Почніть з базової інформації. Хто ваші клієнти? Чоловіки чи жінки? Скільки їм років? Які вони, де живуть?

Другий пункт - інтереси. Чим дихають ваші покупці? Як можна знайти їх в соцмережах? Наскільки популярна подібна тематика?

Не менш важлива річ: «Скільки заробляють ваші клієнти? Що вони можуть собі дозволити?». Наприклад, якщо ви продаєте товари преміум-класу, то студенти, мами в декреті або школярі в ЦА входити, звісно, не будуть.

І останнє. Які проблеми вирішує ваш продукт? Добре подумайте - відповідь на це запитання може підняти ваш бізнес на новий рівень.

Багато підприємців допускають одну й ту саму помилку - вони вибирають занадто широку цільову аудиторію, а потім марно витрачають рекламний бюджет.

Професіонали у таких випадках сегментують ЦА та малюють детальний портрет потенційного покупця. Такий підхід збільшує ефективність рекламної кампанії у рази!

Якщо ви не хочете самостійно розбиратись у тонкощах маркетингу, напишіть нам. У нас є, що вам запропонувати.

745