7 порад для оформлення тексту в Instagram

Погодьтесь, що, задля того, щоб читачеві був цікавий ваш акаунт в Instagram, потрібні не лише гарне візуальне оформлення, захоплюючі відео та гарні фото. Для користувача також важливе смислове наповнення у вигляді зручного для читання тексту.

Окрім того, що гарно оформлений текст легше читається, він також розкриває сенс опублікованого фото чи відео, може привернути увагу користувача та викликати в нього інтерес. За допомогою тексту можна спонукати людину підписатися на обліковий запис, проявляти різного роду активність у профілі, розказувати про вас та ваш бізнес знайомим й навіть здійснити покупку. 

Shapoval Agency ділиться декількома секретами оформлення тексту: 

Заголовок

Чітко виділений, оригінальний заголовок – значна частина успіху. Саме заголовок може зачепити користувача, щоб той прочитав текст до самого кінця. На жаль, функціонал Instagram не дозволяє оформлювати заголовки та підзаголовки, але в нас є деякі хитрощі. Виокремлювати заголовки можна: 

  • написавши його великими літерами;
  • виділяючи смайлами чи рисками;
  • використовуючи невидимий символ, що виділить назву з-поміж інших фраз;
  • розміщуючи по центру за допомогою додаткових прогалин;
  • скориставшись закресленим шрифтом. 

Емодзі

Використовуючи емодзі у своїх текстах, ви робити їх бильш яскравими та надаєте певного емоційного забарвлення. Також емодзі допомагають впорядковувати викладені думки. Але з цим ділом треба бути дуже обережними, бо надмірне використання емодзі ускладнює сприйняття прочитаного. 

Додавання тексту до каруселі

Завжди пам'ятайте, що кількість символів у дописі обмежена. Якщо ваш текст перевищив дозволений обсяг, а ділити його не хочеться, можна розмістити текст у вигляді фотографій у каруселі після основного фото. В такому випадку треба не забувати залишити заклик наприкінці посту, наприклад: «Продовження читайте в каруселі». 

Списки та розділи

Списки та розділи добре підходять для оформлення основних тез. Їх легко зробити за допомогою тире, стрілок та емодзі. Така структурованість допомагає виокремлювати основні думки в тексті. 

Розділ тексту на абзаци

Скажіть, а вам зручно читати велике неструктуроване полотно тексту? Щоб текст легше сприймався, його краще розділяти на абзаци за допомогою смайлів або прихованих пробілів. В Instagram використовувати такий пробіл можна лише в мобільній версії, але в будь-який час telegram-бот Text4InstaBot готовий допомогти. 

Використання закликів до дії

Заклики використовуються не лише у разі продажу, ви можете використати фразу або питання, що спонукатиме читачів вступати до дискусії в коментарях. Така активність добре впливає на охоплення та просування сторінки. Краще за все заклик до дії писати наприкінці посту.

Посилання у тексті

Instagram не дозволяє використовувати активне посилання у постах, але ви можете додавати посилання на обліковий запис. Додайте знак @ до будь-якого ніку, що зареєстрований в Instagram й користувача буде направлено, куди вам потрібно. 

Додавши наші поради до свого арсеналу, ви значно покращите якість контенту та показники залученості акаунту. Але, пам'ятайте, що головніше гарного оформлення тексту, це його змістовність та користь. 

Отримайте консультацію з контент-маркетингу від фахівців Shapoval Agency. Заповніть форму на сайті

8496