AI-асистент для моніторингу соцмедіа – Insights Copilot від YouScan на базі ChatGPT

Інструменти на базі штучного інтелекту (ШІ) сьогодні все ширше застосовують у різних галузях. Усього пів року минуло з моменту запуску ChatGPT у листопаді 2022 року, а ми всі вже звикли до якісної допомоги у створенні текстів чи швидкого узагальнення даних завдяки штучному інтелекту. Сьогодні хочу поділитися нашим досвідом і розповісти, як ми інтегрували GPT в нашу платформу для моніторингу соцмедіа.

Хто ми такі і що робимо

Платформа YouScan допомагає бізнесам вивчати думки споживачів, знаходити важливі інсайти та управляти своєю репутацією. Для цього ми збираємо й аналізуємо величезні обʼєми даних із більш ніж 500 тисяч онлайн джерел (соцмереж, сайтів новин, форумів та ін.). Зазвичай це сотні тисяч, а інколи й мільйони згадувань про бренд, які вручну обробити практично неможливо. Тому в системі моніторингу YouScan ми вже давно застосовуємо такі можливості ШІ, як аналіз тексту, виділення тональності, розпізнавання логотипів на фото, аудіоаналіз, аналіз зображень, аналіз аудиторії та інше.

Впровадження ChatGPT від OpenAI дозволило YouScan піти ще далі, і представити “розумного” асистента Insights Copilot, який допомагає користувачам системи швидко знайти відповіді на важливі питання, не витрачаючи години на перегляд і перечитування згадувань. Протягом останніх місяців ми доклали чимало зусиль для розробки цієї технології та ретельного її тестування. Тож ми віримо, що ця інновація суттєво покращить досвід моніторингу соцмереж.

Як працює Insights Copilot

Insights Copilot має діалоговий інтерфейс зрозумілий кожному. Щоб почати роботу з ним, необхідно перейти у відповідну тему моніторингу, активувати асистента та обрати питання з переліку запропонованих підказок або ж поставити своє власне. Далі Insights Copilot відфільтрує згадки, формуючи релевантний пул даних для аналізу і надасть розгорнуту відповідь за лічені хвилини.

Щоб користувачі могли переконатися у коректності сформованих відповідей, Insights Copilot додає посилання на першоджерела, даючи можливість самостійно перечитати релевантні дописи. Зручно, що відповідь можна легко скопіювати для використання у презентаціях чи звітах.

Приклади використання Insights Copilot

Покращення досвіду клієнтів

Уявімо, що вам потрібно проаналізувати проблеми, з якими довелося зіткнутися вашим клієнтам за останній місяць. Раніше вам довелося би витратити години, щоб проаналізувати дані і сформувати повний список. З Insights Copilot це завдання можна вирішити негайно. Необхідно просто натиснути “Pain points”, і асистент сформує відповідь за хвилину.

Як зазначалося вище, можна перейти за посиланням та ознайомитися із конкретними дописами, що залишали користувачі соцмереж.

Аналіз сприйняття бренду інфлюєнсерами

Лідери думок сьогодні мають неймовірний вплив на споживачів, тому не можуть бути ігноровані жодним із брендів. Дуже важливо бути обізнаними про те, що говорять про ваш продукт чи послугу інфлюєнсери.

Insights Copilot вміє аналізувати пости впливових авторів та робить коротке резюме стосовно того, що вони говорять про ваш товар чи послугу.

Виявлення тенденцій ринку

Аналіз широких тем і виявлення трендів може бути складним завданням, оскільки зазвичай передбачає оброблення величезних обсягів даних і проведення ґрунтовного дослідження для отримання результатів, які відображають поточну ситуацію на ринку.

Insights Copilot може спростити цей процес і дослідити останні тенденції ринку. Ви отримаєте вичерпний список найважливіших тенденцій, не витрачаючи свій дорогоцінний час.

Це лише деякі приклади завдань, з якими Insights Copilot може вам допомогти.

Серед інших запитань, які ви можете поставити Insights Copilot:

  • Чим наш бренд відрізняється від конкурентів?
  • Що стало причиною негативного сплеску згадок?
  • Які найпопулярніші запитання люди ставлять про наш продукт?

Однак ми радимо експериментувати з власними запитаннями, ви здивуєтеся, які інсайти це допоможе вам знайти.

Що ще потрібно знати про Insights Copilot

Це лише перший реліз Insights Copilot, і хоч він вже збирає wow-відгуки, поки все ж має певні обмеження у роботі:

  1. Insights Copilot обробляє питання і згадування усіма мовами, які підтримує ChatGPT (на момент написання їх більш як 90), однак відповіді поки може надавати лише англійською.
  2. Для оптимізації роботи, Insights Copilot зараз працює з вибірками даних.
  3. Наразі асистент не вміє підтримувати контекст розмови: кожне питання, яке ви задаєте асистенту, вважається незалежним.
  4. Жодна AI-система поки не є досконалою, і Insights Copilot – не виняток. Тож для прийняття стратегічних рішень радимо додатково перевіряти інсайти, надані асистентом.

Якщо ви ще не користуєтесь YouScan, і вам цікаво потестувати Insights Copilot для свого бренду, демодоступ можна отримати тут.

1
713