Бренд-комунікація в соціальних мережах у воєнний час

Більше ніж за 2 тижні війни в Україні багато брендів розробили нові правила контенту й комунікації в соціальних мережах. Зоя Лобод, співвласниця digital-агенції LOBODS поділилася порадами з роботи із соціальними мережами в цей непростий воєнний час.

Контент-стратегія брендів потребує максимальної адаптації під нові реалії. Традиційне розділення контенту на брендовий, продаючий, фановий та інтерактивний більше не працює, на заміну прийшов соціальний, підтримувальний та корисний контент.

Приклади соціального бренд-контенту: національна позиція компанії, підтримка ЗСУ, допомога споживачам, нові адаптовані послуги/товари/ціноутворення, HR-інформація про підтримку команди, допомогу постраждалим, волонтерство.

Приклади підтримувального бренд-контенту: афірмації, цитати, фанові картинки, гумор (якщо доцільно), ситуативи, надихаючий відеоконтент, контент про перемогу, розвиток та мир.

Приклади корисного бренд-контенту: добірки корисних статей/телеграм-каналів/продуктів/сервісів, поради щодо безпеки, лайфхаки з адаптації до нових реалій.

Прикладні поради:

  • Вимкніть недоцільну рекламу: заклики до покупки, фанові відоси, промо на отримання нових підписників тощо. У результаті підготовки релевантного контенту ви отримаєте високі органічні охоплення.
  • Покажіть бренд-позицію: заміна обкладинок, вступний підтримувальний допис, комунікація з підписниками. Не зникайте з радарів, не губіть аудиторію.
  • Передивіться контент-стратегію, адаптуйте її під потреби своєї аудиторії.
  • Обмежте розповсюдження жорстокого, гостро-політичного чи суб'єктивно-оціночного контенту на бренд-сторінках. Емоційно важко всім, тому намагайтеся публікувати тільки необхідну, корисну та відфільтровану інформацію на ваших бренд-сторінках.
  • Будьте більш ситуативні. Новини та настрій в інфополі зараз надто динамічні, щоб планувати контент наперед.
  • Вірте в краще, вірте в перемогу України та в будь-який спосіб ретранслюйте це через соціальні мережі бренду :)
5244