Ці 6 кроків допоможуть органічно зростати вашому Instagram: поради смм-ника OMG agency

Таргетована реклама, інфлюенсери та PR-кампанії необхідні й важливі, а подекуди думка експертів схиляється до безапеляційного висновку — органічного росту в інстаграм більше не можливо.

Але, якщо знати, що саме робити — можливо, ще і як. Ми це доводимо щомісячно просуваючи наші соцмережі й охоче ділимося з вам шістьмома простими кроками. За результатами опитування далеко не всі виконують ці прості поради, тож перш ніж казати, що без реклами акаунт не зростає, почніть втілювати поради.

1. Аналізуйте профіль

За результатами опитування лише 36% наших підписників проводять щомісячний аналіз. Щоб покращити контент та висунути нові гіпотези, а то й зовсім змінити стратегію радимо спиратися на статистику та аналізувати такі параметри:

  • контент: що дає більше залучення, які заклики працюють краще, чи впливає частота постингу на результат, які хештеги працюють;
  • час, в який найкраще заходить контент;
  • аналіз перегляду сториз тощо.

2. Використовуйте контент, що створюють ваші підписники

UGC-контент — безкоштовний контент, який можливий якщо ви маєте міцне ком'юніті. Не хвилюйтеся, якщо лише почали — стимулюйте наявних клієнтів створювати цей автентичний контент: відгуки, відмітки в сториз, розпаковки товару тощо. Якщо ваш товар гарно запакований, є подарунок чи приємний сюрприз — покупець захоче поділитися на своїх сторінках. Те ж саме працює з додатковими знижками за відео чи фотовідгуки.

UGC зображує реальних людей, які отримують користь від вашого бренду, і це моє велике значення для споживачів, бо створює довіру — це рекомендація друга.

UGC також заощаджує час та гроші на створення контенту з нуля для вашого акаунту.

Щоб отримувати саме той контент, якого ви потребуєте (фото, відео чи відмітки) прямо пишіть про це в своєму акаунті або при замовленні, спілкуванні з підписниками в дірект.

Ви навіть можете вигадит унікальний хештег, створивши окрему кампанію для отримання користувацького контенту.

3. Використовуйте Instagram Reels

Рилзи залишаються інструментом, що швидко попадає в рекомендовані й збільшує загальне охоплення акаунту, що допомагає його органічному просуванню.

Застосовуйте ключові слова та хештеги в описах до рилзів, що допомагає підвищити видимість для цільової авдиторії.

Отут ми розказуєм як:

Не забувайте про статичну обкладинку на кшталт тих, що роблять для мініатюр в ютубі. Вони покликані захопити увагу підписника та заохотити його переглянути відео.

Використання популярних аудіо — хороший спосіб збільшити охоплення. Аналізуйте тренди, адаптуйте їх для своїх відео. Крім того, ви також можете створити власне оригінальне аудіо, яке будуть використовувати інші бренди.

В інстаграм кожен місяць публікуємо добірку трендових аудіо в дописі та сториз

4. Використовуйте seo-оптимізацію

Оптимізація вашої біографії в Instagram — важливий спосіб допомогти органічно розвивати Instagram. Хороша біографія розповідає потенційним підписникам, хто ви й чим займаєтеся. А завдяки додаванню важливих ключових слів ваш обліковий запис Instagram стане більш доступним для пошуку, відкриваючи двері для якомога більшої кількості людей, щоб знайти вашу сторінку.

Виберіть ім’я користувача, яке буде простим і легким для пошуку (більшість брендів просто використовують назву свого бренду). Ви також можете вказати назву свого підприємства в розділі «ім’я» свого профілю. Це також гарне місце для додавання ключових слів для пошуку. Наприклад: «тренажерний зал».

Ваша біографія в Instagram повинна підсумовувати ваш бренд, щоби було зрозуміло, що ви робите та для кого ви це робите. У вас мало місця (150 символів), тому будьте лаконічними й впевненими! 

5. Оновіть свою стратегію хештегів Instagram

Ви, звісно, уже знаєте, що використання хештегів в Instagram — це хороший спосіб привернути більше уваги до вашого контенту. Але найкращі практики соціальних медіа постійно змінюються та розвиваються, і ваша стратегія хештегів може потребувати оновлення в 2023 році.

Спробуйте використовувати хештеги, які містять ключові слова у вашій галузі чи ніші. Ви також можете додавати хештеги, пов’язані з вашим місцезнаходженням або подією, яку ви організовуєте.

Скільки хештегів потрібно використовувати? Публікації лише з одним тегом отримують на 29 % більше взаємодій. Публікації з понад 11 хештегами отримують на 79 % більше взаємодій. І більшість акаунтів розміщують свої хештеги в підписі, а не в першому коментарі. Зауважте, що сховані хештеги більше не працюють!

                                   Наші підписники розділилися щодо використання хештегів..

6. Використовуй техніки коментингу та взаємопіару

Коментинг і взаємопіар чудовий спосіб отримати безкоштовних підписників. Проте опитування нас просто вразило, дуже мало хто застосовує ці інструменти. 

Влучні коментарі на сторінках з вашою ЦА дозволяють залучити додаткову зацікавленість до сторінки. Стратегію коментингу теж треба прописувати: на яких саме сторінках, тон оф войс, можливо готові шаблони, які можна адаптувати.

Взаємний піар дає можливість об'єднати аудиторії та створити спільне ком'юніті з мікроінфлюенсерами, сторінками-партнерами. На такій основі навіть можна розробити спільні стратегії залучення підписників, конкурси та ін. 

Якщо ви все ще знаходите пробіли в своїй стратегії просування чи болить голова від створення контенту смм-агенція з розвитку Instagram створить унікальну стратегію для вашого бренду: від аудиту до партнерства з інфлюенсерами, до влучної контентної стратегії, що націлена на створення міцного ком'юніті.

Зростайте органічно, друзі!

1530