Influence marketing для healthcare-індустрії: працює чи ні?

Мережа «Аптека Доброго Дня» разом із digital-агенцією LOBODS регулярно співпрацюють з українськими інфлюенсерами для просування знижок, акцій та нових пропозицій. Які прояви гарно працюють у сфері healthcare, розбираємось далі: 

Формат сторіз

Класичний формат рекламної інтеграції. Хоч охоплення в сторіз і нижчі, як порівняти з рілз, але якщо правильно обрати інфлюенсера, то можна отримати дійсно якісні й результативні матеріали. Неймовірною перевагою є те, що реклама в сторіз може бути більш конверсійною, адже містить посилання на ваш вебсайт із можливістю аналізу трафіку.

Наприклад, пак рекламних сторіз у лайфстайл-інфлюенсерки Анастасії Кос. Знімали матеріали в одній з аптек, де блогерка поділилася засобами-фаворитами та розповіла про знижки.

Робота з мікроблогерами

Мікроблогери — це акаунти до 10К підписників з активною аудиторією і високим рівнем залученості. Їхньою перевагою є відсутність великої кількості реклами в профілі, високий ER та низький прайс (або можливість співпраці за бартером).

Серію рекламних сторіз у Тетяни Перчик переглянули 5 350 користувачів, перейшли на акаунт аптеки 1 128, а 454 — на сайт аптеки.

Спільний конкурс із блогером

Ще одним варіантом більш нестандартної співпраці з блогером може бути спільний конкурс. «Аптека Доброго Дня» разом із блогеркою Анною Орловською оголосили конкурс, використавши традиційну робочу механіку: лайк + коментар + підписка на сторінки аптеки та блогера.

Завдяки такій механіці відбувається обмін аудиторією, рівень довіри до «іменних» розіграшів значно вищий, тож це гарний спосіб покращити лояльність і показник залученості на сторінці. 

Фанові рілз

Цей напрям дійсно недооцінений. Посміятись та зашерити другу смішний відос — святе діло, а коли він ще й виконує бізнес-завдання — просто ідеально.

«Аптека Доброго Дня» разом із LOBODS у цьому напрямі співпрацювали зі спортивними блогерами Ярославом та Антоном. Хлопці у притаманній їм манері показали варіанти сніданків у 16 та 30 років. Адже без приймання вітамінів не пройде жоден ранок :) 

Макроблогери теж були!

Харизматичні та впізнавані Женя Таллер і Настя Єлісєєва.

Анастасія та Женя розповідали про традиційні «Добрі ціни» в мережі.

А крім цього, блогерка в образі Вероніки розкривала секрети боротьби зі стресом, представляючи Нервонорм.

Впізнавані обличчя, фанові взаємодіі, гарний продакшн — це те, що залучає увагу аудиторії.  

Influence marketing у сфері healthcare-індустрії також може бути варіантивним і цікавим, з використанням різних форматів і підходів. Експериментуйте, креативте та створюйте якісний і залучальний контент для своєї аудиторії. 

1283