Київські розробники створили благодійний онлайн-аукціон на допомогу ЗСУ

Київські розробники, Олекса Стрижак та Максим Леміч, за підтримки IT-компанії Fulcrum Rocks створили онлайн-аукціон “Лоти Проти", де кожен українець має змогу розмістити або ж купити лот, тим самим зробивши внесок у фонд “Повернись живим”. Команда має амбітну ціль - найближчим часом зібрати перший мільйон гривень для фонду.

Як виникла ідея?

З початку війни команда Fulcrum об’єдналася навколо однієї цілі – спільними зусиллями компанії, кожного із співробітників, партнерів та за допомогою власних ініціатив зібрати 30 мільйонів гривень на допомогу військовим. Наразі компанією та командою зібрано та витрачено на потреби захисників понад 5 мільйонів гривень.

Так, власне, і виникла ідея створити благодійний аукціон серед співробітників, щоб зібрати додаткові кошти для потреб ЗСУ. Команда дуже включилася, кожен виставляв те, чим міг бути корисний, – від листівки до персонального уроку з плавання чи старого телефону. За декілька тижнів, співробітники Fulcrum зібрали більше 60 тис грн, на які частково закупили дрон і теплопловізор (необхідну решту суми додала сама компанія).

Але ініціатива настільки всім сподобалась, що вони вирішили піти далі і вже за декілька днів створили дуже просту і зрозумілу платформу, де кожен бажаючий може виставити або ж купити лот, всі кошти від якого автоматично перераховуються у фонд “Повернись живим”.

Про благодійний аукціон

Механіка платформи-аукціона дуже проста:

- заходиш, заповнюш онлайн-форму і виставляєш свій лот на продаж (виставляти можна все – від уроку вокалу до підбитого танку)

- інші учасники роблять ставки на лот протягом 3 днів, після чого власник найбільшої ставки оплачує лот, а продавець отримує контакти покупця, щоб надіслати товар/послуги.

- після оплати всі кошти автоматично надходять до фонду “Повернись живим”.

Оплата лоту здійснюється через платіжну систему Fondy. Організатори аукціону контролюють здійснення оплати у повному об'ємі, а також фіксують отримання лоту покупцем.

Творці платформи не планують обмежуватися допомогою лише одному фонду і найближчим часом планують розглянути і додати й інші ініціативи, куди автоматчино надсилатимуть кошти, отримані з аукціону.

Також команда планує фіксувати всі досягнення аукціону одразу ж на платформі – рахуватимуть, скільки коштів на пітримку армії зібрано, скільки лотів розіграно, та скільки благодійників долучились.

Що ховається за ідею такого онлайн-аукціону? 

Його креатори вірять, що кожен може зробити свій внесок в перемогу та наблизити її – якщо не коштами, то своїми знаннями, вміннями та речами.

395