Найкращі інструменти контент-маркетингу

Створення контенту - це процес з кількома підзавданнями - від дослідження ваших покупців до дослідження ключових слів, до перегляду та аналізу вашого контенту. Ми проведемо вас через кожен крок та порадимо вам найкращі інструменти, які ви повинні інтегрувати у свій бізнес. Давайте почнемо!

Шаблони профілю покупця

Образ покупця – це напіввигадана вистава ідеального клієнта для вашого бізнесу. Створення портретів покупців для вашого бізнесу є важливим, оскільки це допомагає сегментувати аудиторію та створювати більш якісні маркетингові кампанії та контент. Проте створити образ покупця — непросте завдання. Це не може статися на порожньому місці. Ви повинні ґрунтувати їх на ретельних дослідженнях та даних. Ви можете включити їх демографічні дані, моделі поведінки, мотиви та проблеми. Ось кілька безкоштовних інструментів, які можна використовувати для створення купівельного образу:

В Інституту контент-маркетингу є спрощене рішення для шаблону, яким легко скористатися. Це спонукає вас думати про проблеми та цілі персонажа.

У Hubspot є відмінний безкоштовний набір шаблонів для завантаження для створення персонажів покупця, які допоможуть вам систематизувати дані вашого дослідження та представити їх вашій маркетинговій команді у красивій та цікавій формі.

UpCloseandPersona надає інтерактивний спосіб створення портрета покупця, даючи можливість крок за кроком вводити докладну інформацію. Це онлайн-платформа, яка наприкінці надішле вам результат електронною поштою.

Дослідження ключових слів

Дослідження ключових слів життєво важливе, якщо ви хочете, щоб ваш контент був помічений клієнтами та пошуковими системами. Часто маркетологи припускають, що вони точно знають, як їхня аудиторія висловлює себе. Але ви будете здивовані. Клієнти зазвичай використовують абсолютно різні слова, щоб знайти продукти, які вони хочуть купити. Важливо знати ці слова, щоб ви могли включити їх у свій контент і таким чином зв'язатися з клієнтами.

Ahrefs — один із найкращих SEO-інструментів. Його інструменти включають браузер ключових слів, браузер контенту, браузер сайтів, трекер рейтингу, аудит сайту і багато іншого. Вони постійно вдосконалюються та додають нові функції, які допоможуть вам створювати найбільш потрібний контент в Інтернеті. Дослідник ключових слів дає вам уявлення про найбільш популярні слова та фрази для вашої ніші. З іншого боку, якщо ви додасте ці ключові слова до браузера контенту, ви зможете дізнатися, які теми найбільш популярні у вашій ніші.

Генератор тем блогу

Buzzsumo дає вам можливість знайти актуальні теми у вашій конкретній ніші. Це дозволяє створювати контент, привабливий і цікавий для ваших покупців прямо зараз і в даний момент. Ви також можете дізнатися, який контент є популярним у соціальних мережах і які з цих каналів ідеально підходять для просування вашого бізнесу.

Редакція контенту

Grammarly — відмінний інструмент, якщо ви звикли швидко друкувати та не любите переглядати свій контент. Помилки – нерідка ситуація, оскільки ми постійно пишемо повідомлення, повідомлення в блогах, робочі нотатки, електронні листи тощо. Цей інструмент перевіряє всі ваші пропозиції на наявність граматичних та орфографічних помилок, але також може внести пропозиції щодо зміни стилю та тону. Це може позбавити вас деяких незручних моментів на цьому шляху!

Yoast — один із найпопулярніших плагінів WordPress для SEO. Він допомагає вам оптимізувати контент для ключового слова, переглядати та редагувати метаописи та короткі URL-адреси, пропонувати релевантні внутрішні посилання тощо. Під час публікації повідомлення в блозі він надасть вам повний звіт про те, що ви зробили правильно і що вам потрібно покращити. Це інструмент типу «все в одному», який може швидко виявити SEO-помилки та запропонувати вам ретельніше переглянути свій контент.

Організуйте свою команду

Організація – це головне! Ваша команда повинна залишатися організованою, якщо ви хочете, щоб робота виконувалась ефективно. Часто у вас буде більше однієї людини, яка працює над створенням певного фрагмента контенту — створенням тем, написанням статті, її редагуванням, розміщенням у соціальних мережах, аналізом результатів тощо. Ось інструменти, які допоможуть організувати робочий процес для вашої компанії.

CoSchedule — популярний редакційний календар, який допомагає планувати публікації на різних платформах та призначати завдання вашій команді. Це інструмент перетягування, який можна інтегрувати з WordPress і допомагає підтримувати актуальність і привабливість вашого контенту. CoSchedule також дозволяє створювати щотижневі розклади для вашої команди, де вони можуть публікувати оновлення статусу та коментарі.

Asana — ще одна платформа, яка допомагає командам керувати своїми проектами та завданнями. Ви можете призначати завдання зі строками, залишати коментарі, відстежувати робочий час та статуси проектів. Його можна використовувати як редакційний календар, оскільки ви можете додавати підзавдання, такі як написання, редагування та просування контенту.

Соціальні медіа

Тепер, коли ви створили відмінний контент, настав час поділитися ним зі своїми передплатниками та клієнтами у соціальних мережах.

Hootsuite — це платформа, яка дозволяє керувати всіма своїми обліковими записами в соціальних мережах в одному місці. Набагато простіше знаходити, ділитися та курирувати контент на всіх каналах всього за кілька кліків. Hootsuite також відстежує всі ваші публікації та надає дані про те, як їх покращити.

Рекламна розсилка

Коли ви ділитеся своїм контентом у соціальних мережах, це також чудова ідея — ділитися ним та просувати його серед клієнтів, які підписалися на ваші інформаційні бюлетені.

Mailchimp як і раніше, залишається найбільшим і популярним інструментом електронного маркетингу. Ви можете створювати списки зі своїми передплатниками та кампаніями для їх залучення. Ви можете додавати новий контент до своїх електронних листів за допомогою шаблонів Mailchimp та відстежувати реакцію вашої аудиторії. Ви можете бачити, скільки людей відкривають ваші електронні листи і чи натискають вони на повідомлення у вашому блозі.

Проаналізуйте результати

Деякі з перелічених вище інструментів нададуть вам дані, які ви зможете використовувати для аналізу результатів ваших контент-маркетингових кампаній у кожному конкретному каналі, який у вас є. Проте, варто згадати ще один потужний інструмент аналізу.

Google Analytics відстежує всі ваші бізнес-показники, такі як цілі, відправлення форм, покупки продуктів, шлях покупця та багато іншого. Ви навіть можете налаштувати події, такі як глибина прокручування. Аналіз цих даних покращить ваші знання про те, як ваші клієнти поводяться на вашому веб-сайті, і, отже, про те, чи є якісь області для покращення. Це безкоштовно, а основні функції прості та інтуїтивно зрозумілі у використанні. Коли справа доходить до докладніших даних, ви можете використовувати компанію цифрового маркетингу, щоб допомогти вам.

Заключні слова

Вищезгадані інструменти виявилися корисними та простими у використанні. Однак вони не можуть допомогти вам з вашою стратегією контент-маркетингу. Незалежно від того, скільки плагінів та платформ ви використовуєте для свого бізнесу, ніщо не зрівняється з гарною маркетинговою стратегією, ретельно розробленою фахівцями галузі. Якщо ви плануєте зосередитися на контент-маркетингу для свого бізнесу, не соромтеся, напишіть нам електронною поштою або зателефонуйте нам, і ми дамо вам консультацію про те, як ви можете злетіти до небес.

2372