NCG-2022: Рік трансформації з плюсами

Плюс нові клієнти за кордоном та в Україні, плюс збереження майже всіх клієнтів та партнерів, з ким працювали до 24 лютого, плюс нові напрямки в роботі, а у головному підсумку: ми всі разом пройшли цей рік. Nostra Communications Group вітає всіх українців з перемогами кожного дня, які називаються – життя та робота під час війни. Рекламний ринок з надією дивиться в наступний рік, і ми разом з ним. Слово разом ми оголошуємо словом року, а весь 2022 рік – Роком нашої команди. Тому що вистояли і розвиваємось завдяки відданій праці наших людей в тилу і на фронті.

Рік команди

Дмитро Кутовой, засновник Nostra Communications Group (NCG), цього року багато працював над трансформацією холдингу, над збереженням та зміцненням команди. На початку пономасштабної війни він організував релокацію співробітників з родинами з Києва, сьогодні – допомагає зібрати необхідне на фронт.

З оглядом на прожитий рік, на всі його втрати та здобутки, засновник NCG, рекламно-комунікаційного холдинга, якому в лютому виповнюється 18 років, ділиться підсумками цього року та прогнозами, які тільки можуть бути, – на наступний рік.

«Я зробив декілька загальних висновків для себе, ось основні з них:

  • Цього року Творець, 12 апостолів і всі святі одягнені в піксель з шевронами ЗСУ.
  • Наша цивілізація занадто залежна від електроенергії.
  • Ми понадміру піддаємось емоційному впливу меседжів в мас-медіа.

Те, що трапилося в березні, коли Київ вистояв, протирічить теорії вірогідності, матстатистиці, здоровому глузду, досвіду попередніх років та поколінь, об’єктивній реальності, – всьому цьому, бо так не буває. Один з моїх найулюбленіших висловів: див не бува. А отут я засумнівався. Цей досвід можна закріпити тільки повною й остаточною перемогою України. Інакше він нічого не вартий.

Внутрішні комунікації. Я для себе затямив остаточно у цьому році: те, що ми відносимо до внутрішніх комунікацій, працює тільки тоді, коли слова підкріплені справами з боку топ-менеджменту. Якщо цього немає, тоді це лише буквочки.

Зберегти команду – задача №1. В минулій чи позаминулий нашій реальності ми відчували, що в окремі періоди частина команди були недозавантажена. Те, що трапилось цього року, надало розуміння того, що повинен бути люфт між людськими можливостями та бажаним для бізнесу ККД. Те, що хтось називає «потогонкою», залишається в далекому минулому. Коли настає криза, зберегти кістяк команди та тих, скажу цинічно прямо, кого компанія може утримувати, можливо тільки в тому стані, коли процеси, структура та активи мають запас міцності. Автомобіль не може довго їхати, коли тахометр у червоній зоні. Ми продовжуємо їхати в збалансованому режимі, і це – наша перемога.

Дисципліна як інстинкт самозбереження. Якщо б не тест на витривалість всієї системи в період ковіду, ми б не вибудували настільки ефективну екосистему віддаленої роботи. Хоча зараз це набагато тяжче, що зрозуміло, але ми точно знайдемо якісь моделі рішення цих проблем. І вже зараз ми маємо більш жорстко ставимося до дисципліни. Тайм-менеджмент в наступному році має стати куди суворішим».

За цей рік рекламний ринок спіткало багато змін, і передусім це торкнулося ефективності каналів комунікації. Дмитро Кутовой вбачає, що непохитність ТБ як потужного каналу для просування вже не така беззаперечна: «За рахунок стрімкого підвищення попиту і довіри до інтернет-ЗМІ у періодах блекауту підтримати доступ до інформації на мобільних гаджетах набагато легше, ніж на телевізорі. Швидкість та ціна побудови охоплення на ТБ і в OLV для більшості аудиторій є практично паритетною. Також ми бачимо швидку діджиталізацію тих аудиторій, котрі ще два роки тому ми вважали суто телевізійною, особливо на тлі характеру блекаутного телеперегляду».

Ми – NCG

У кожного з нас є свої підсумки року та прогнози. Тамара Воропаєва, HR-директор холдингу, побачила, що у вже майже минулому році ми усвідомили, як пройшли багато складних випробувань і стали ще сильнішою командою. «Ми змогли відчути й усвідомити нашу головну цінність – OneTeam», – такими словами підсумовує вона цей рік.

Ольга Богашко, Lead of Sponsorship & non-standart solution медійної агенції Nostra Media, що є частиною NCG, цьогоріч упевнилась, що працює зі справжніми друзями: «Для мене цей рік – надможливостей і адаптивності, рік боротьби з темрявою у прямому та переносному значенні, рік переоцінки цінностей, рік справжніх друзів та близьких».

Олена Бармак, Head of Digital NCG DIEVO, що є частиною холдингу NCG, думає, що агенції та клієнти у наступному році продовжать навчатися працювати в межах оптимізації рекламних бюджетів та покроково прогнозувати кеш-флоу у короткострокових періодах. «Готуючи річні стратегії, ми одночасно передбачаємо різні варіанти перебігу подій. Враховуємо песимістичні та оптимістичні прогнози, які допоможуть оперативно змінювати підхід для ефективного проведення рекламних кампаній. Розвиток цих навичок в наступному році теж буде превалювати», – каже вона.

Третю, найважчу за період професійної діяльності кризу, Марина Заверуха, Client Service Head NCG, проходить з розумінням, що наша компанія з нею вправляється бездоганно. «Нам вдалося не тільки продовжити співпрацю з більшістю клієнтів, а й реалізувати цікаві проєкти з новими клієнтами», – коментує вона підсумки цього року.

Юрій Котов, Planning Director NCG, вказує на те, що ринок цього року намацав дно, але попри це Юрій випромінює надію. «Коли перестала працювати вимірювальна ТБ-панель й рекламодавці втратили можливість купувати інвентар за рейтингом, вони купували просто рекламний час. Зараз відбувається відновлення панелі, і наступного року, я вірю, ми повернемося до більш впевненого й ґрунтовного планування. Це приємна для всіх ознака відновлення галузі», – говорить він.

Алла Борщ, Managing Director NCG, зізнається, що цей рік став для неї дуже важливим, бо вона зрозуміла, як багато любові можуть вміщувати взаємини з клієнтами. «В цьому році до нас прийшли не тільки випробування, а й нові клієнти, категорії і країни, посилення команди, розвиток напрямків діджитальної аналітики. А щодо стратегії і сервісу – це стала висока планка на рівні ДНК – за замовчуванням», – вказує вона на перемоги цього року.

Олена Бурова, Product Development Director NCG, підсумувала рік, що минає, першорядними для всіх українців словами: «Цей рік став роком нашої нескореності, героїзму та сміливості, допомоги та підтримки. І я маю велику віру, що наступний, 2023-й, – це рік нашої Перемоги та рекордів відновлення».

Холдинг NCG всіми своїми палкими серцями дякує Збройним силам України за захист та надію на перемогу у 2023 році. Дякуємо нашим співробітникам, які відповіли на поклик країни й захищають нас від ворога на самому передньому краї нашої землі. 

3103