Pin it! Як брендам просуватися в Pinterest?

Pinterest is a new black! Ця візуальна платформа для зберігання надихального контенту відома нам ще з 2009 року, але саме у 2024 ми відчуваємо неабияке зростання активності Pinterest. Тільки за останній квартал аудиторія активних користувачів виросла на 11%, а сумарна кількість користувачів у світі налічує 498 мільйонів

Pinterest — чудове місце для створення та зберігання нових ідей. Щомісяця користувачі роблять тут понад 2 мільярди пошукових запитів.

Бренди використовують Pinterest для нативних проявів, розповсюдження надихального контенту про продукт/бренд та генерації цільового трафіку на свої онлайн-платформи. Органічні показники цієї платформи вражають.

Погодьтеся, круто, коли контент вашого бренда опиняється на дошці з мріями та планами користувача? Digital-агенція LOBODS поділилася, як ефективно використовувати Pinterest для просування. 

Створіть бізнес-акаунт

Для успішного запуску акаунту насамперед потрібно перейти на бізнес-профіль. Це надасть додаткові можливості та інструменти для просування вашого бізнесу на цій платформі. А саме:

доступ до Pinterest Analytics;

використання платної реклами (в Україні вона поки не працює, але ми дуже чекаємо оновлень);

публікація відеоматеріалів на сторінці;

розширені можливості публікації пінів;

створення магазину тощо.

Зробіть свій логотип зображенням профілю, додайте горизонтальний банер (обкладинку профілю), який краще відображатиме ваш бренд. 

Як ефективно оформлювати свої піни?

За статистикою безпосередньо платформи, 79% загальної аудиторії користуються Pinterest за допомогою мобільних пристроїв, тому ми рекомендуємо адаптовувати контент під смартфони.

Користувачі Pinterest постійно шукають свіжі актуальні ідеї, а середнє життя піна складає 4 місяці. Найкраще публікувати новий контент щодня, щоб ваша цільова аудиторія частіше бачила ваші піни. Якщо порівнювати цю соцмережу з Instagram, то швидкої віддачі не буде, потрібно зачекати: профіль розвиватиметься повільно, але впевнено.

Сортуйте контент у тематичні дошки, адже так легше орієнтуватися і через вподобання одного піна можуть звернути увагу і на дотичний контент на дошці.

Створюйте якісні вертикальні зображення, які будуть виділятися у стрічках людей. Рекомендоване співвідношення сторін — 2:3 (наприклад, 1000 x 1500 пікселів). Міксуйте різні типи контенту: надихальні фото, графічні інфографіки, відео, короткі анімації, підбірки. 

Додавайте чіткі назви та ключові слова, пов’язані з вашим брендом. Вони допоможуть краще знайти пін у пошуковій видачі. Використовуйте до 100 символів для назви та до 500 символів для опису. Зверніть увагу на теги — ключові пошукові слова, які значно впливають на показ вашого контенту при цільовому запиті.

Якщо пін містить посилання, переконайтеся, що воно активне і швидко завантажується. Додайте UTM-мітку, щоб аналізувати трафік із Pinterest. 

А як щодо методів просування?

На Pinterest доступний рекламний кабінет зі звичними для нас категоріями таргету, але, на жаль, для українського ринку ця функція наразі недоступна.

Системність постингу — ключ до органічного просування сторінки. Слідкуйте за показниками показів, збережень (пінів) та переходів за посиланнями, щоб оцінити, який контент аудиторії подобається більше.

Діліться ідеями спільно з іншими авторами на групових дошках. Щоб створити групову дошку, запросіть власників приєднатися до однієї з наявних дощок. Такий метод просування допоможе отримати класні показники та краще залучити нову аудиторію до вашої сторінки.

Підписуйтеся на акаунти активних користувачів, які взаємодіяли з вашим акаунтом або підписані на суміжні дошки.

Pinterest — платформа, яка має неабиякий потенціал. Лише декілька українських брендів почали роботу там, хоча світова статистика і досвід доводять її результативність. Дублювання і адаптація вашого контенту з Instagram — гарний початок постингу і на Pinterest. Ділимося чеклістом порад щодо наповнення бізнес-сторінки на Pinterest. 

1102