Планета SPOM: про круті креативи, нові рішення для зовнішніх ринків та успіхи українських компаній

3 грудня пройде креативна конференція Планета SPOM. Подія відбудеться наживо у Києві, а для інших міст передбачений онлайн-формат.

Напередодні заходу CASES поспілкувались про Планету SPOM з Дмитром Логгіновим, директором та співвласником креативної агенції Michurin, та Анастасією Левінською, СЕО SPOM.

3 грудня відбудеться друга конференція від спілки SPOM. Для тих, хто не брав участі у першій події, розкажіть більше про формат.

ДЛ: Це буде унікальний формат, адже конференція одночасно буде проходити в 8 містах України. Подія відбудеться наживо у Києві, в IMAX-залі Планети Кіно (River Mall). Для інших міст передбачений онлайн-формат в Планеті Кіно у Львові, Одесі, Дніпрі, Харкові, Сумах, а також ексклюзивна онлайн-трансляція в Kooperativ (Київ), CHERDAK (Вінниця), Івано-Франківську, Чернівцях (Кінотеатр Ефект).

Фотографія: Перша конференція для креативних агенцій SPOM

Також до нас звернулись з численними проханнями з інших міст та країн про онлайн-трансляцію, і ми також зробили її доступною!

На моїй пам'яті, це перший захід в такому форматі, і цього вдалося досягти завдяки рішенням та підтримці наших партнерів з Планети Кіно.

Єдине що важлива частина заходу — вечірка буде тільки в Києві (не знайшли вдалого рішення щодо дистанційного вживання;)

Яка мета цього заходу, і чому ви вирішили його провести саме зараз?

ДЛ: Мета — підтримка креативного сегменту та вивід українського креативу на новий рівень. Однозначно можна розглядати цей захід як основну площадку, на якій будуть обговорювати перспективи розвитку, тенденції та виклики перед якими ми знаходимося.

Цей захід є унікальним з точки зору побудови діалогу між активними гравцями індустрії та об’єднання зусиль.

Ви говорили, що в конференції не будете чіпати тему вірусу. А які теми вирішили підняти і чому саме їх?

ДЛ: Вірус — це сьогодення, а ми ставимо перед собою мету розмовляти про виклики та можливості які будуть завтра.

Ми відчуваємо, що український креативний сегмент закоксувався, і ми наче комахи в бурштині обговорюємо одні й ті ж самі речі: карантин, скандали та фестивалі. 

Давайте говорити про круті креативи, нові рішення для зовнішніх ринків та успіхи українських компаній. Давайте говорити про те, що ми можемо зробити інакше.

Українські компанії мають потенціал виходити на міжнародний рівень на потужному рівні, підвищувати конкуренцію, і в той же час створювати можливості значно іншого рівня.

Програма події складається з чотирьох панельних дискусій, що є більшою частиною часу конференції, а доповідей, навпаки, небагато. Ви вважаєте, що цей формат допоможе розкрити теми більш цікаво та глибоко?

АЛ: Планета SPOM — це про об’єднання ринку та про креативний продукт. Ми хотіли залучити більше лідерів індустрії з різних сфер та почути думку різних експертів. У нас 27 спікерів! По кількості учасників це могла би бути дводенна конференція. А ще хотілось динаміки та більшого охоплення важливих тем. В програмі будуть і надихати і мотивувати, давати інструменти та обговорювати проблематику.

Ми звертаємось до всього ринку, від контентмейкерів до визнаних світових проєктів. І про мотивацію та лідерство, про локальні ринки та цінність послуг, і про креативну освіту, і про інновації і технології, і про медіа проєкти та інтеграцію брендів на ТВ та в шоу-бізнес, і про маркетинг впливу та про те як створювати проєкти для світових брендів не виїжджаючи з країни. В нас дуже амбітна та ризикова ціль, про неї ми розповімо на самій події. Досягти нашої мети ми зможемо тільки коли об’єднаємось, по одному це буде зробити дуже складно та на це потрібно буде часу в десятки разів більше.

Кому на вашу думку варто відвідати конференцію Планета SPOM, і кому з жодних обставин її не можна пропустити (крім спікерів, звичайно)?

ДЛ: Всім хто цікавиться розвитком креативної індустрії в Україні. Ми хочемо об’єднати всіх — блогерів, копірайтерів, дизайнерів, фотографів, відеографів, гейм-дизайнерів, маркетологів, архітекторів, музикантів, режисерів… Всіх, хто робить життя яскравим! Тих, хто створює, пише, знімає та генерує ідеї! Тому що ми – одна велика індустрія!

Нагадаємо, Планета SPOM пройде 3 грудня. Серед спікерів — Андрій Федорів, Дмитро Логінов, Юрій Гладкий, Олександр Солонько, Анатолій Попель, Поліна Толмачова, Олександр Трегуб, Віктор Шкурба, Влад Ноздрачов, Марина Батуринець, Тетяна Пренткович та інші.

Наразі діє знижка 30% з промокодом SPOM30 на участь у заході. Кількість місць обмежено згідно з карантинними умовами.

1886