Платні та безкоштовні способи просування відео в Youtube

Сьогодні YouTube є однією з найефективніших платформ для реклами та розкручування бізнесу. Щоб просування бренду, його послуг чи товарів принесло бажаний результат, важливо не просто знімати та заливати відео на канал, а й додатково працювати над розкручуванням, оформленням та навігацією каналу. Диджитал-агентство Ланет CLICK розповідає про найбільш ефективні методи просування в YouTube.

Існує безліч як платних, так і безкоштовних способів просування, проте перш ніж вибирати відповідні, варто розробити стратегію та скласти план публікацій відео на каналі. Грамотна стратегія допоможе не лише залучати нових користувачів, а й утримувати увагу колишніх підписників.

Безкоштовні методи просування відео на YouTube

Після створення контенту важливо оптимізувати ролик з урахуванням вимог пошукової системи. Для цього потрібно створити семантичне ядро, підібрати та використовувати ключові фрази, заповнити теги, придумати чіпляючий заголовок, правильно скласти опис, вибрати правильний час публікації тощо. З продуманою стратегією та правильним SEO блог зможе органічно зростати без будь-яких вкладень у додаткову рекламу.

Просунути контент допоможуть також публікації анонсів та інформації про нові відео в соціальних мережах, на сайті або за допомогою розсилки. Також важливо активно взаємодіяти з підписниками: відповідати на коментарі, оцінювати їх, додавати корисні для глядачів посилання та інший супутній контент, співпрацювати з іншими каналами зі схожою тематикою для обміну трафіком тощо. Важливо: наприкінці кожного ролика слід додавати заклик до дії. Це можна зробити за допомогою заставок, які запрошують глядача переглянути схожі відео, ознайомитися з іншими плейлистами або підписатися на канал.

Просування ролика на YouTube за допомогою безкоштовних методів принесе бажаний результат, проте вимагатиме набагато більше часу, ніж розкручування з використанням платних.

Платні методи просування

Якщо вам потрібно розкрутити відео на YouTube за коротший час, варто використати платні способи просування. Вони здатні забезпечити швидкий приріст підписників та популяризацію каналу. Серед платних способів просування:

  • реклама в інших соціальних мережах;
  • контекстна реклама у Google Ads;
  • реклама у блогера на YouTube зі згадуванням вашого каналу в описі ролика або в самому відео.

Для досягнення бажаних результатів слід використовувати і платні, і безкоштовні методи.

1902