Поради для просування особистого бренду в Instagram

Ця стаття буде ґрунтуватись на нашому практичному досвіді просування профілю експерта в Instagram. Ми не відповідали, а лише давали рекомендації щодо оформлення профілю, тем відео в цілому та для реклами зокрема. 

А тепер ми й з вами можемо поділитися корисними порадами з просування особистого бренду: 

1. Взаємодійте з аудиторією 

Публікуйте Stories щодня, пишіть дописи 2-3 рази на тиждень Це особливо важливо, коли ви запускаєте рекламу на профіль, тому що в нього переходитимуть нові люди, і вони повинні побачити вашу активність.

Окрім цього: 

  • організовуйте інтерактиви, опитування; 
  • розповідайте цікаві історії з продовженням у кількох постах чи сторісах; 
  • просіть зворотний зв'язок; 
  • публікуйте відгуки.

2. Єдина візуальна складова 

Для впізнаванності важливо створювати асоціації зі своїм профілем, використовувати схожі візуальні елементи в постах, сторіс, рекламі. Наприклад, використовувати єдину кольорову гаму, однакові шрифти.

3. Будьте актуальними 

Якщо своєчасно підхопити якусь новину, адаптувати її під свою нішу, вона набере багато охоплень і реакцій (найімовірніше).

4. Сегментуйте свою аудиторію та підлаштовуйте пропозицію під кожний сегмент 

Щоб отримати максимальний ефект від таргетованої реклами, складіть кілька портретів клієнтів, опишіть їх завдання, болі й придумайте, як ваш продукт закриває їх.

У нашому прикладі основним продуктом був курс зі зйомки на мобільний телефон. Тому просуваючи профіль ми виділили дві аудиторії:

1. Підприємці малого бізнесу, які самостійно знімають для нього контент (наприклад, власники онлайн магазинів одягу, салонів краси, кав'ярень тощо).

Основна пропозиція в рекламі: навчися генерувати контент, знімати відео для свого бізнесу легко, оскільки професійна мобільна зйомка стартує від $50.

2. Маркетологи/контент-мейкери, які пропонують послуги знімання відео для клієнтів.

Основна пропозиція у рекламі: навчися красиво знімати та швидко монтувати відео на телефоні.

Завдяки сегментації, тестуванню різних наборів інтересів та регулярному оновленню креативів, за 2 місяці нам вдалося залучити 1079 користувачів за середньою ціною $0,22. та отримати 220 повідомлень щодо курсу. 

5. Робіть аналіз аудиторії

Важливо аналізувати, хто бачить рекламу і як реагує на неї, а й у результаті підписується на профіль.

Коли зібралася перша статистика, ми змогли побачити, що 88% користувачів, які взаємодіяли із рекламою, — чоловіки. При цьому на профіль переважно підписували жінки (75%). Можна було зробити висновок, чоловіки переходять у профіль, дивляться, але не підписуються. Тоді було вирішено запускати рекламу тільки на жінок і конверсія у підписку одразу зросла.

6. Домовтеся про співробітництво з іншими блогерами

Взаємний опіар чудово допомагає розширити аудиторію абсолютно безкоштовно. Аудиторія добре реагує на рекомендації блогерів, на яких вони підписані. Тому можна домовитися про спільний пост, прямий ефір або ж просто згадки в Stories.

А тепер те, що ми не радимо робити: 

1. Робити пости для кількості

2. Гнатися за трендами

3. Довго відповідати на повідомлення та коментарі

4. Робити все одразу ідеально

Просування особистого бренду – справа не зі швидких. Тому робіть все покроково, шукайте для себе нові рішення, ідеї, пробуйте та аналізуйте результати. 

1576