Реакція дизайнерів, митців, медіа та креативників на війну з росією. Частина 1

Поки збройні сили України боронять нашу країну на фронті, а ІТ-армія веде боротьбу в інтернет-просторі, дизайнери та креативники не залишаються осторонь. Ініціативи народжуються різні. Деякі ініціативи націлені на те, щоб через візуальні комунікації більш голосно передати посили західним партнерам, представникам бізнесу чи навіть достукатись до учасників російського терору. Для когось дизайн-, медіа та художні проєкти стають своєрідною емоційною рефлексією, способом вимовити біль та тривогу. Для інших — способом підбадьорити братів та сестер і нагадати, що ми разом долаємо (і обов’язково подолаємо) цей етап нашої історії. Ми зробили добірку з проєктів як спільних ініціатив, так і окремих авторів і ділимось нею з вами. Проєктів багато, тож ми поділили їх на декілька частин.

Stand with Ukraine

Сайт ініціативи: https://www.standwithukraine.com.ua

WhoAreYou.agency, агенство TOP DOG та Svitsoft зробили інформаційний портал, де будь-який громадянин, будь-яка країна може дізнатися про те, як допомогти Україні. Публікується лише інформація, що підтверджена офіційними джерелами.

База креативних постерів

Школа дизайну Projector збирає базу постерів про війну від українських дизайнерів.

Всю базу дивитись можна тут: https://allstandwithukraine.com/a441535fb4fb4a9cab4cda445ee3a869

Фронт візуальних комунікацій

Роботи учасників фронту: 

Графічні дизайнери, митці, ілюстратори, копірайтери, моушн-дизайнери об'єдналися, щоб створювати візуальний супровід для комунікації з населенням країни-агресора в соціальних мережах, а також для донесення до представників країн світу актуальних потреб та викликів України.


Проєкт War Stories from Ukraine

Тут українці розповідають історії про те, як вони переживають війну. Ми не маємо права забувати самі і дати забути світу цю трагічну сторінку нашої історії. Цей проєкт із цим допоможе.

Сторінка проєкту: https://www.facebook.com/war.stories.from.ukraine/


Artists Support Ukraine

Сайт проєкту: https://artistssupportukraine.today/

Artists Support Ukraine — культурна ініціатива українських активістів, спрямована на привернення уваги міжнародної громадськості до поточної ситуації в Україні. Проєкт залучає митців і працівників культури з усього світу, щоб зробити заяву, щоб підтримати мир і свободу.

Кліп «Бережи їх, Боже» Вінницького аматорського театру

Учасники Барського міського художнього аматорського театру (МХАТ) опублікували на своїй сторінці у фейсбуці кліп про війну в Україні під назвою «Бережи їх, Боже». Він присвячений захисникам і захисницям України, що тримають наше небо і захищають світ від мороку.

Проєкт NFT «Shelter Our Sky»

https://www.balaklavablues.ca/shelter-our-sky-nft

Українсько-канадський гурт Balaklava Blues запустив проєкт NFT «Shelter Our Sky» для збору коштів на підтримку Збройних сил України.

Shelter Our Sky — це колекція з 500 унікальних генеративних аватарів, створених для підтримки України в боротьбі проти Путіна. Його мета — зібрати 1 млн доларів, які підуть на криптогаманець фонду «Повернись живим».

На підтримку проєкту гурт видав однойменний сингл. «Shelter Our Sky» базується на українській народній пісні з Дніпропетровщини у вільній інтерпретації Balaklava Blues. Його було створено до вистави «Dogs of Europe» — «Cобаки Європи», світова прем’єра якої відбудеться незабаром, у березні, у Лондоні, у всесвітньо відомому центрі Barbican.

Концерт на Майдані Незалежності в рамках акції «Вільне небо/Free Sky»

9 березня у Києві на Майдані Незалежності Симфонічний оркестр дав концерт в рамках акції «Вільне небо/Free Sky».

Музиканти симфонічного оркестру «Київ-Класик», які залишилися в столиці, під керівництвом диригента, артиста ЮНЕСКО в ім'я миру Германа Макаренка за підтримки Національної музичної академії виконали гімн України та гімн Європи (фрагмент «Оди до радості» Людвіга ван Бетховена), а також низку відомих українських музичних творів.

Роботи студентів кафедри дизайну та реклами НПУ імені Драгоманова

Роботи дивитись можна тут.

Студенти кафедри дизайну та реклами представили творчі роботи, що відображають їх почуття та бачення війни, що наразі відбувається в Україні.

NFT-проєкт дитячих малюнків «Мамо, я бачу війну»

Сайт проєкту https://momiseewar.com/

Проєкт «Мамо, я бачу війну» — це найбільший і найцінніший у світі маніфест-колаж із дитячих малюнків про війну в Україні. Він буде виставлений на благодійному аукціоні на NFT маркетплейсі. Кошти від нього будуть перераховані у фонд гуманітарної допомоги дітям, які постраждали від війни.

Стікерпак з паляницею, російським кораблем та «Бандера-смузі»

Додати собі стікерпак (в телеграмі)

Стікерпак «Книги-мандрівки. Україна» поповнив боєприпаси — команда креативної агенції Green Penguin створила нові переможні стікери для підняття бойового духу у цей непростий час.

Проєкт «Папа, поверь»

Сайт проєкту: https://papapover.com/

Київський ресторатор Міша Кацурін запустив проєкт «Папа, поверь» — для тих, хто шукає правильні слова, щоб розказати росіянам, що саме відбувається зараз в Україні. Поштовхом до цієї ініціативи стала особиста історія Кацуріна. Його батько з Нижнього Новгорода не повірив йому, коли той зателефонував, щоб розповісти про війну.

3859