Споживацькі інсайти на Pinterest

Pinterest – справжня скарбниця інсайтів. Але як їх дослідити? ✨

Спектр можливостей моніторингу соцмедіа від YouScan полягає не лише в аналізі тексту, але й у дослідженні візуального контексту публікацій. Аналіз фото з нескінченної кількості "пінів" (візуальних закладок для збереження контенту) на Pinterest дає нам всебічне розуміння того, як сприймаються бренди та тренди у цій соцмережі, орієнтованій на поширення зображеньф.

Тож досліджуємо разом секрети, які приховують піни на Pinterest! 🤓

Що в тренді на Pinterest?

Індустрія моди домінує на Pinterest, адже згадувалась у більш ніж 218 мільйонах публікацій. З доволі великим відривом наступні за популярністю теми обговорень: дім і сад, технології, родина та їжа.

Дослідимо фешн-фаворитів

YouScan використовує штучний інтелект для аналізу зображень, щоб зануритися у візуальний світ Pinterest. Тут ми помітили, що основну увагу користувачів привертають сукні, взуття та верхній одяг.

У світі суконь спостерігається виразна тенденція до стриманої, але витонченої елегантності. Провідні позиції серед кольорів займають нейтральні відтінки, зокрема, світло-сірий та світло-коричневий. Це важливий сигнал для брендів: варто включити ці популярні кольори до своїх нових колекцій, оскільки вони вже стали хітом на Pinterest!

Досліджуючи зображення із взуттям, ми помітили, що такі бренди як Nike та Louis Vuitton є чіткими лідерами. Проте, ця історія – дещо більше ніж просто популярність брендів. Важливо те, що ці бренди інтегруються у повсякденне життя людей, гармонійно поєднуються з різними модними течіями – від елегантних вуличних образів до функціонального спортивного одягу.

IKEA Kura Bed: звичайне ліжко чи простір для креативу?

Ми виявили цікавий тренд, пов'язаний з ліжком IKEA Kura Bed. Це ліжко не просто вдало вписалося в інтерʼєр, а стало втіленням творчості та індивідуальності.

З червня по жовтень відбулося значне зростання згадок про цей товар з IKEA. Це був справжній сплеск креативності серед користувачів!

Що спричинило таку популярність цього дитячого ліжка?

Зростання обсягу згадок повʼязане з поширенням великої кількості лайфхаків – креативних ідей з оновлення, модернізації та персоналізації IKEA Kura Bed.

Крім того, зростання згадок наприкінці року вказує на сезонну тенденцію. Ймовірно, батьки стали активніше оновлювати спальні своїх дітей, готуючись до нового навчального року, або ж були зайняті літніми проєктами з домашнього ремонту.

Ми хотіли глибше зануритися в цей тренд і скористатися допомогою нашого Insights Copilot, першого в індустрії AI-асистента на базі Chat GPT.

Ліжко IKEA Kura Bed стало справжнім полотном для креативу. Люди захоплено трансформують його на свій смак: покривають новим шаром фарби, додають наклейки, нові постільні аксесуари чи навіть власноруч створені предмети інтерʼєру. У такий спосіб, кожне ліжко Kura стає особливим та ідеально вписується в будь-яке оформлення кімнати.

Знаходимо інфлюенсерів на Pinterest

За допомогою одного з наших останніх оновлень, пошук інфлюенсерів став ще простішим. Вашій увазі – Соціальні Аудиторії. Цей інструмент дозволяє шукати інфлюенсерів з урахуванням різноманітних факторів: від ключових слів у профілях до демографічних особливостей та кількості підписників.

Розгляньмо на прикладі бренду, що спеціалізується на художніх матеріалах і запускає еколінійку фарб. YouScan за лічені хвилини допоможе знайти для цього бренду впливових авторів, які залучені у мистецтво та мають велику аудиторію.

До прикладу, ми знайшли блогерів, які модифікують взуття унікальними малюнками, а також пишуть красиві пейзажі пастеллю. Ось так, наш уявний бренд вже має декількох потенційних інфлюенсерів для співпраці.

Соціальні Аудиторії – це потужний інструмент для бізнесів, агенцій та компаній, що дозволяє знаходити впливових авторів, які будуть на одній хвилі з цільовою аудиторією.

Підсумуємо?

💎 Використовуйте просунуту аналітику, щоб досліджувати користувацькі інсайти

Ви маєте можливість дослідити цікавинки на Pinterest завдяки інструментам моніторингу соцмедіа на базі штучного інтелекту. У такий спосіб, ви можете не лише краще розуміти потреби своїх клієнтів, але й відстежувати останні тренди та з'ясовувати, що найкраще привертає увагу аудиторії. Це справжній ключ до створення маркетингових стратегій, які "втрапляють" прямо в ціль.

✨ Залучайте аудиторію через візувальний контент

Pinterest – це платформа, на якій кожне зображення розповідає свою історію. Завдяки можливостям аналізу зображень від YouScan, бренди можуть виявляти, який візуальний контент найбільше подобається та залучає аудиторію. Від модних трендів до лайфхаків – усі ці інсайти можуть стати основою для створення контенту, який відгукується серед споживачів.

🤝 Будуйте партнерства з впливовими авторами

Знайти ідеальних інфлюенсерів, які розділяють цінності вашого бренду та інтереси аудиторії, може бути справжнім викликом. Але з YouScan це стає набагато простіше. Правильний вибір впливовців може не лише посилити меседж вашого бренду, але й збільшити залученість вашої аудиторії.

💡Зацікавилися моніторингом соцмедіа і бажаєте спробувати його в дії?

YouScan допоможе перетворивати мільйони онлайн-згадок у цінні інсайти для розвитку вашого бренду. 🚀

512