10 інсайтів про запуск дизайн-бізнесу від The Gradient

Напередодні річниці The Gradient, Денис Скрипник, співзасновник та виконавчий директор агенції, розповів, як група ентузіастів полишила теплі місця і стабільну роботу в ІТ-компанії та запустила власну агенцію, яка тепер створює продуктовий дизайн для закордонних компаній. А ми про все розпитали, потім записали і виокремили 10 головних інсайтів.

Про формат

Дивіться повну версію інтерв’ю на YouTube або в нашій «Медіатеці»:

В подкасті «Креативна Практика про креативні практики» ми спілкуємось про креативні індустрії та їх залаштунки з дизайнерами, власниками креативних бізнесів, фахівцями з галузей реклами та маркетингу, творцями комп’ютерних ігор, акторами, режисерами, музикантами. Історії злетів і падінь, аналіз вдалих і не дуже кейсів, а також, звісно, — скандали, інтриги та розслідування... Жартуємо-жартуємо! Хоча... Знаєте, і таке буває.

Про The Gradient

The Gradient — дизайн-агенція цифрових продуктів. Спектр послуг агенції широкий: від визначення проблеми і того, що потрібно створити, до створення всього дизайну цифрових інтерфейсів.

Загалом, команда працює із закордонним ринком: США, Канада, Європа, Велика Британія, Скандинавські країни, і Середній Схід.

The Gradient допомагають компаніям як запускати нові цифрові продукти, коли клієнт має лише ідею, яку потрібно перетворити на «живий» продукт на ринку, так і працювати з наявними продуктами: коли, маючи MVP (minimum viable product — мінімально життєздатний продукт, який дозволяє отримати зворотний зв'язок від користувачів — ред.), в межах інсайтів, що були отримані від користувачів, змінювати їхній досвід взаємодії з продуктом. Також, це можуть бути корпорації з багаторічним досвідом, що мають цифрову екосистему продуктів, в які потрібно вносити зміни з плином часу.

10 інсайтів від (і, навіть, про) The Gradient

  • Перед запуском власної справи, досвід роботи у великій компанії може виявитися дуже корисним. Це допоможе краще розуміти, як влаштовані процеси і продажі.
  • Також перед запуском корисним буде мати власне портфоліо і базу клієнтів. Завдяки цьому, ще до офіційного початку роботи з’явиться можливість залучити нові контракти і «сарафанне радіо».
  • Малому бізнесу не потрібно стидатися «кричати»: «Мені потрібна робота!».
  • Якщо компанія невелика, краще не розпорошувати зусилля і обрати пріоритетний напрямок роботи (наприклад, графічний дизайн, UI / UX тощо).
  • Потрібно піклуватись про якість сервісу та ефективну роботу з кожним замовником. Це дозволить отримувати рекомендації, що формують довіру.
  • В роботі з іноземними клієнтами вкрай важливі софт-скіли: манера спілкування, сервіс, пунктуальність, вміння правильно аналізувати задачу.
  • В багатьох випадках команда The Gradient займає принципову позицію і не бере до роботи проєкти, що закриті під NDA.
  • Креативні компанії можуть працювати на міжнародному ринку, залишаючись при цьому локальними. Наприклад, команда The Gradient працює зі Львова і їм вдається залучати закордонних клієнтів через платформу, наприклад, Clutch.
  • Українські компанії вже досягли високого компетентного рівня і здатні конкурувати зі світовими компаніями. Наприклад, в рейтингу платформи Clutch команда The Gradient входить в ТОП-10 світових підрядників в категорії UX-агентств.
  • Послугами українських агенцій вже давно користуються компанії з усього світу. Можна сказати, що, в цілому, до українського великого підрядника вже існує довіра. Наприклад, компанія ELEKS, в якій до The Gradient працював Денис Скрипник, була залучена в роботу над фільмом «Людина-павук» і розробляла програму для спеціальних пристроїв, що використовувалися на зйомках.
4225