Тренди івент-продакшену: п’ять найяскравіших AR-моментів

Тренди івент-продакшену: п’ять найяскравіших AR-моментів. Зображення: WePlay

Тренд на доповнену реальність вже кілька років є актуальним у багатьох галузях. Комп’ютерні ігри, електронна комерція, кіберспорт та індустрія розваг так чи інакше використовують AR-технології, особливо для віртуальних подій.

Що таке AR і як вона може допомогти у створенні подій?

Перш ніж заглибитися у те, як AR-технології змінюють івент-індустрію, варто визначити, що ж таке насправді AR. Доповнена реальність (AR) – це технологія, що накладає цифрові дані на реальний світ. Це означає, що ви можете додавати віртуальні об’єкти, зображення чи відео у реальне середовище за вашим вибором за допомогою різних пристроїв та програмного забезпечення.

У чому переваги використання AR при створенні подій?

Погляньмо детальніше та поговорімо про три конкретні способи, за допомогою яких доповнена реальність може зробити події цікавішими – більш яскравий брендинг та враження від події, підвищення залученості та тісніша взаємодія з аудиторією, а також ефективніший та дешевший продакшн.

Яскравий брендинг події

Доповнена реальність дає можливість організовувати подію по-новому. Важливо створити унікальний івент та виділитися серед безлічі інших, і AR – чудовий спосіб це зробити. При брендингу за допомогою AR можна демонструвати віртуальні елементи – від логотипів до складних конструкцій – у вигляді 3D-моделей, анімацій та відео. Використання доповненої реальності для представлення аудиторії абстрактної концепції чи об’єкта – чудовий спосіб залучити їх до події. Це дозволяє кожному отримати інтерактивний та захопливий досвід, не виходячи з дому.

Підвищення залучення

Привернути й утримати увагу відвідувачів заходу – непроста задача, особливо коли йдеться про віртуальні івенти. Як уже згадувалося, аудиторії можна запропонувати повноцінні 3D-елементи, а не просто двовимірну картинку. Вони можуть розглянути концепт чи об’єкт під різними кутами, і це викличе більший інтерес і захоплення. Усе це створює більш привабливу атмосферу, за допомогою якої можна підвищити залучення і занурення у концепцію.

Економічний продакшн

AR – економічно вигідний спосіб підготовки події, оскільки так можна добре заощадити на декораціях для майданчика. Більше не потрібно витрачати тисячі доларів на створення розкішної сцени – AR може створити віртуальне середовище, яке виглядає не менш реалістичним і дивовижним за розумні гроші. Використовуючи AR-технології, ви можете скоротити витрати на виробництво, покращити враження відвідувачів і збільшити залученість під час події, залишаючись у межах бюджету. AR справді варто розглянути як більш економічний варіант для вашої наступної події.

WePlay! Mad Moon – фантастичне місто

На міжнародному кіберспортивному турнірі WePlay! Dota 2 Tug of War: Mad Moon, що пройшов у Києві, учасники змагалися за призовий фонд у $300 000. Подія відзначалася такими унікальними елементами, як фантастичне кіберпанкове місто, створене фахівцями з AR-технології. Нічне AR-місто майбутнього прикрашали логотипи та ростери кіберспортивних команд. Глядачі були настільки зачаровані видовищем, що не відходили від екранів навіть у перервах, боячися пропустити захопливі скетчі. Одним з найбільш вдалих епізодів був AR-танець Drow Ranger під час музичної перерви, реалізований фахівцями WePlay.

WePlay Ultimate Fighting League – ігрові персонажі у реальному світі

2021 року WePlay запустила свій перший довгостроковий проєкт у сфері файтинг-ігор – WePlay Ultimate Fighting League, що об’єднала три різні файтингові дисципліни. Під час пандемії COVID-19, що охопила світ, турнір пройшов на WePlay Esports Arena Kyiv, в Україні.

Щоб подарувати онлайн-глядачам виняткові враження, WePlay застосувала передові технології, такі як AR. Завдяки цьому глядачі стали свідками діалогів між коментаторами та отримали захопливе видовище – AR-фігури персонажів ігор, обраних учасниками. Під час перерв герої спілкувалися з реальними людьми та прогулювалися ареною, створюючи динамічну та захопливу атмосферу. Завдяки використанню доповненої реальності арена подарувала глядачам незабутні враження – вони залишилися задоволені подією та переглядали запис знову і знову. Крім того, під час перерв та у рекламних матеріалах демонструвалася AR-таблиця результатів, що містила статистику гравців, показники їхньої успішності, прогнози щодо майбутніх матчів, а також партнерські інтеграції.

WePlay AniMajor – атмосфера аніме

Того ж року WePlay отримала можливість провести Major-турнір з Dota 2. З-поміж решти турнірів WePlay AniMajor вирізняє унікальна тема аніме. Усе відповідало обраній тематиці – від сценічних декорацій до реквізиту, SFM-роликів, костюмів та аксесуарів талантів та графіки. Приголомшливий успіх WePlay AniMajor очевидний: він став першим Major-турніром з Dota 2 за тривалістю перегляду, отримавши 37 351 630 годин перегляду та 645 141 глядача на піку, що зробило його другим за популярністю мажором з Dota 2.

WePlay AniMajor був таким цікавим завдяки невтомним зусиллям AR-команди. Герої Dota 2 органічно вписалися у фізичний світ арени та стали додатковою цікавинкою. Технологія AR використовувалася навіть для загальних планів, знятих у польоті, завдяки чому від них було ще важче відірватися. Віртуальна карта матчу, розроблена студією аналітики, також була досить інноваційною: вона надавала в реальному часі інформацію про важливі моменти матчу. Крім того, за допомогою планшетів аналітики могли малювати на інтерактивній карті, що значно спрощувало їх роботу.

One True Genshinologist – магічна бібліотека

Команда WePlay виступила продакшн-партнером великої вікторини, присвяченої популярній грі Genshin Impact – One True Genshinologist. У ній студенти американських коледжів, нещодавні випускники та інфлюєнсери у Genshin Impact змагалися, відповідаючи на складні запитання про історію, персонажів та артефакти гри.

Саме доповнена реальність зробила шоу One True Genshinologist таким, як воно є. WePlay команда вправно використала найновіші технології, щоб створити захопливу бібліотеку у віртуальній реальності з ефектом повного занурення для глядачів. Учасники сиділи поміж величезних книжкових шаф і книг, що ширяли у повітрі, але це була лише цифрова ілюзія, як і персонажі, згенеровані AR. Genshin Impact має багато персонажів, кожен має свій стиль та атрибути. Фахівці з AR відтворили їх повністю – від кольору очей до найменшої деталі костюма – та відправили на сцену.

NFL Tuesday Night Gaming – Вечір сімейних розваг

NFL Tuesday Night Gaming – це унікальна колаборація між Enthusiast Gaming і Національною футбольною лігою (NFL) США. Інноваційне шоу поєднало світ спорту та комп’ютерних ігор. Будучи продакшн-партнером, команда WePlay відповідала за запис NFL Tuesday Night Gaming на WePlay Esports Arena Los Angeles в Каліфорнії.

Окрім NFL TNG, WePlay також відповідала за продакшн NFL Family Game Night. Головною особливістю шоу була доброзичлива атмосфера – обов’язкова складова будь-якого сімейного вечора. Очевидно, зазвичай люди грають, щоб розважитися. Однак варто відзначити, що використання AR ще більше оживило шоу. Фахівці з AR не тільки втілюють деталі у реальність, але й створюють їх з нуля. Наприклад, для одного з епізодів NFL Family Game Night AR-фахівці створили зелений слайм, що повільно стікав зі стелі. Це була непроста задача, тому що він мав виглядати реалістично і мати усі властивості, як-от полиск на поверхні та ефект тягучості. Крім того, він мав органічно вписуватися у кадр, з чим AR-спеціалісти впоралися без проблем.

Підсумовуючи, інтеграція AR у віртуальні події змінює правила гри у світі планування заходів. WePlay на власні очі переконалася у перевагах застосування доповненої реальності та рада й надалі розширювати межі звичного світу за допомогою цієї технології. Від інтерактивних демонстрацій продуктів до захопливих вражень, AR пропонує безмежні можливості. Тож коли наступного разу плануватимете віртуальну подію – замисліться про використання AR, аби перейти на наступний рівень!

1820