Валерія Лісовська, рекрутерка ELVTR: про рекрутинг, помилки кандидатів та поради фахівцям, що шукають роботи

Команда CASES Jobs продовжує спілкуватися з рекрутерами українських компаній та збирати від них цінні інсайти щодо працевлаштування та успішного пошуку роботи.

В сьогоднішньому матеріалі зібрали для вас ключові думки з розмови з Валерією Лісовською, рекрутеркою ELVTR.

Про мотиваційний лист

В мотиваційному листі варто дати відповідь на 2 питання:

  1. Чому ця позиція?
  2. Чому ця компанія?

Це можуть бути декілька речень, але вони покажуть, що ви не бездумно розсилаєте резюме, а проробили певну роботу.

Як приклад, Валерія наводить позицію Appointment Setter — це менеджер, який призначає зустрічі клієнтам. Вона є дотичною до продажів, але водночас вимагає інших схильностей та знань. Компетенції такої людини й менеджера з продажу відрізняються.

Якщо ви вказуєте у відповідь на перше питання, що хотіли б продовжити свою кар’єру в продажах, то це означає, що вам буде нудно на іншій позиції.

Тому подаючись на вакансії, варто усвідомлювати, навіщо вам та чи інша позиція і не гаяти свій час на нерелевантні пропозиції роботу.

Про рекрутинг стажистів та фахівців без досвіду

Головне — аби людина була ініціативна і мала бажання пропонувати свої ідеї. Для цього можна навести приклади соціальних активностей в університеті, проходження профільних курсів чи досягнень на роботі.

Також, одним із моментів буде відсутність рожевих окулярів стосовно позиції. Наприклад, пророблене дослідження: можна поспілкуватися з 3-5 фахівцями й усвідомити для себе сутність роботи. Тоді спадуть рожеві окуляри й лишиться чітке і раціональне розуміння того, чи ви хочете цим займатися, чи ні.

Про те, що може відштовхнути в кандидаті

  1. Запізнення на інтерв’ю. Якщо воно без попередження або банального пояснення причини.
  2. Не прихід на інтерв’ю. Так, бувають ситуації, коли не спрацювало сповіщення. Тоді можна просто сконтактувати рекрутера. Якщо ж це не зроблено, то сама мотивація працювати в цій компанії відсутня.
  3. Непідготовленість до інтерв’ю. Наприклад, не переглянутий опис вакансії та нерозуміння базової суті позиції.

Про те, що підвищить шанси фахівця на успіх

Не робити помилок, бути готовим до інтерв’ю, ставити питання, підготувати приклади досягнень у цифрах, усвідомлювати свою мотивацію. Все починається з розуміння того, що ви шукаєте. Це скоротить час на пошуки та дасть фундамент для впевненості на інтерв’ю.

Порада для всіх, хто зараз шукає роботу

Чим більше спроб ви робите, тим більша ймовірність досягти бажаного результату.

Тому нотуйте, скільки ви надіслали резюме, збирайте відповіді після кожної відмови, аналізуйте і думайте, що можна покращити.


Читайте наступний матеріал «Ольга Гурак, лідерка команди рекрутингу в Zeeks, про ключові помилки в резюме кандидатах».


Зберігайте поради та переглядайте актуальні пропозиції роботи з дизайну, креативу, маркетингу та менеджменту у розділі «Вакансії» на CASES. Своїми вакансіями там діляться Fedoriv, BetterMe, MacPaw, Ajax, Reface та багато інших крутих працедавців.

🔗 А ще обов'язково завітайте на канал CASES Jobs. Там ви можете не лише стежити за новими вакансіями з платформи, але й читати корисні дописи про кар'єру.

825