Як підготуватись до співбесіди: ключові поради

Проходження співбесіди є одним з ключових етапів, що може суттєво вплинути на подальший розвиток кар'єри. Тому належна підготовка до неї має неабияке значення. 

У цій статті ми зібрали ключові поради, що допоможуть структурувати власний процес з підготовки!

1. Дізнайтеся якомога більше про компанію

Вивчіть її історію, цінності, продукти або послуги. Обізнаність про останні новини та досягнення компанії може справити гарне враження в межах співбесіди!

2. Проаналізуйте вимоги до вакансії

Ретельно прочитайте опис вакансії, щоб зрозуміти, які навички та якості шукає працедавець. Порівняйте свій досвід з вимогами вакансії й підготуйте релевантні приклади з попередніх робочих місць, волонтерських або навчальних проєктів. 

3. Підготуйте відповіді на типові запитання

Часто співбесіди супроводжуються типовими запитаннями, на кшталт:

  • Розкажіть про себе.
  • Які ваші сильні та слабкі сторони?
  • Як ви бачите свій професійний розвиток?
  • Чому ви вирішили змінити місце роботи? 

Сформуйте відповіді та свої думки до співбесіди, щоб в межах зустрічі уникнути зайвого хвилювання.

4. Поясніть, що вас приваблює у цій посаді або компанії

Доволі часто рекрутери або HR-менеджери шукають фахівців, які зацікавлені у конкретній вакансії або компанії. Тому одним з найпоширеніших запитань є: «Чому ви хочете працювати саме у нас?». Згідно з попередньою порадою, підготуйте відповідь заздалегідь — чітку та лаконічну.

5. Складіть список власних запитань

Зустрічні запитання, зокрема, свідчать про ваш інтерес і допомагають з'ясувати, чи відповідає ця позиція вашим очікуванням. Наприклад, ви можете поцікавитися:

  • Який робочий графік та формат роботи?
  • Як виглядає процес оформлення фахівців?
  • Який склад команди?
  • Які є можливості для професійного зростання?

6. Перед співбесідою спробуйте подолати хвилювання

У кожного є свої методи, тому визначте, що працює саме для вас, і використовуйте це для збереження спокою та впевненості. У статті «Як подолати хвилювання перед співбесідою» ми зібрали декілька порад, які допоможуть опанувати себе та пройти співбесіду впевненіше.

Й наостанок

Пошук роботи може здатися викликом. Але завдяки наполегливості та позитивному настрою ви обов'язково отримаєте бажану позицію!


Читайте наступний матеріал «Підтримка соціальних проєктів як частина корпоративної культури: досвід Plarium, League Design Agency та Goodface Agency».


Зберігайте поради та переглядайте актуальні пропозиції роботи з дизайну, креативу, маркетингу та менеджменту у розділі «Вакансії» на CASES.

🔗 А ще обов'язково завітайте на канал CASES Jobs. Там ви можете не лише стежити за новими вакансіями з платформи, але й читати корисні дописи про кар'єру.

1671