Як потрапити в перформанс-маркетинг без досвіду та почати заробляти більше 1500$

В цій статті ми дізнаємося про шлях двох студентів Performance marketing school. Їх очікування від сфери, з чого все починалося та як вони отримали роботу в міжнародному холдингу, не маючи досвіду роботи до того.

Про наших студентів зараз

Мене звуть Юля, мені 21 рік, і я працюю Affiliate Manager в PAXLE. Офер від компанії я отримала після навчання в Performance Marketing School від Paxle Academy
Мене звуть Ігор Куций, і на даний момент я стажер у компанії C3PA Network. В цій статті я хочу поділитися своїм досвідом, розповім, де можна навчитися перформанс-маркетингу, поділюся головними фішками, які важливі перед початком свого шляху

Розкажіть, будь ласка, про свій досвід та чому вирішили змінити сферу?

Юлія: До того як я потрапила до C3PA, я працювала протягом 2-х років в IT компанії бренд-менеджером. В один момент я вирішила знайти щось нове для себе, але також пов'язане з маркетингом. Я хотіла знайти компанію, де зможу розвиватися як особистість та відчувати свій внесок. Компанія, в якій я працювала досить велика, там важко побачити особисті результати та прогрес. Аффілейт маркетинг та арбітраж трафіку стали для мене чимось новим та цікавим.

Ігор: Спочатку я закінчив КПІ за спеціальністю інженер-енергетик, але потім зрозумів, що не хочу працювати на електростанції.

Одним із польових місць роботи був магазин зброї. Я займався організацією турнірів зі спортивної стрільби. Також до моїх обов'язків входила організація виставок.

Але все змінилося після початку повномасштабного вторгнення. Перший час я займався волонтерством, працював на виробництві патронів на фронт, але згодом я зрозумів, що хочу змінити сферу діяльності, зайнятись своїм розвитком і допомагати країні економічно.

Як розпочався ваш шлях в перфоманс-маркетингу?

Ігор: Якось я спілкувався зі своїм другом, який працював Head of Affiliate в рекламній сітці, з приводу актуальних професій. Він мені запропонував поцікавитись перформанс-маркетингом та пошукати інформацію. Порадив звернути увагу на їх партнерів — PAXLE, також на той момент відкривався набір у Performance Marketing School від Paxle Academy.

Після цієї розмови я почав готуватись та вивчати інформацію. Коли прийшов момент подання заявки до школи, я відразу відправив свою анкету. Через тиждень мені надійшов лист із тестовим завданням, яке я успішно пройшов. З 400 заявок відібрали 50 осіб на навчання, серед яких опинився і я.

Юлія: Я почала шукати роботу, переглядати вакансії та надсилати відгуки. Одна із співбесід, яку я проходила була в компанії C3PA. Я пройшла першу співбесіду, але не зробила успішно тестове завдання, тому що у мене було мало досвіду, і я плавала в усіх термінах та метриках. Після цього HR-менеджер Іра запропонувала мені пройти Performance Marketing School, — я, звичайно, погодилася.

Як проходило навчання на курсі Performance Marketing School від Paxle Academy?

Юлія: Під час навчання в школі, регулярно проводились практичні завдання, які були спрямовані на розуміння метрик арбітражу, опрацювання практичних навичок роботи з афіліейтами та хантингу партнерів. В ході роботи над практичними все ставало зрозуміло, також була якісна підтримка наставників, на зідзвонах все пояснювали та відповідали на всі питання, які виникали.

Завдання нам давали різні, від теоретичних, де потрібно було розрахувати показники ефективності, до практичних, де ми спілкувались з потенційними партнерами.

Навчатися в школі було помірно складно, бо був якісний фідбек та розбір усіх кейсів.

Складність полягала лише тоді, коли доводилося самій шукати інформацію у відкритих джерелах. В навчанні мені найбільше подобались зідзвони, на яких ми спілкувались і розбирали кейси з реального життя, та відпрацьовували набуті знання.

Ігор: Перше завдання було складним для мене, але той спектр емоцій, який я відчув після того, як відправив завдання на перевірку, був неймовірним. Суть цього завдання полягала в тому, що треба було придумати чи знайти компанію, і розробити для неї стратегію просування. Другим завданням був хантинг — потрібно було знайти 10 партнерів. Останнім завданням був пошук фроду.

Коли навчання почало добігати кінця, нам сказали, що не всі отримають сертифікат. Я почав переживати і згадувати всі моменти, де міг помилитися і зробити щось неправильно. Але потім мені написав наш куратор, і сказав про те, що в мене все дуже добре виходить, я отримаю сертифікат, та окрім цього мені запропонують ще дещо цікаве.

Як отримали перший джоб-оффер та як проходила ваша адаптація після курсу?

Юлія: Під час навчання в школі мені вже почали поступати пропозиції від інших компаній. Але в мене була ціль потрапити саме до C3PA. Після успішного завершення навчання я пройшла другу співбесіду з HR-менеджеркою Ірою у C3PA. Мені сподобалась команда, як ми поспілкувалися, і я вирішила прийняти пропозицію про роботу.

У перший місяць роботи у мене не було видимих ​​результатів, тому що я лише вливалась в процес. Але на другий місяць моя робота потроху почала давати перші плоди. А наприкінці випробувального терміну, на третій місяць роботи, я виконала поставлений план (KPI) і після цього тримаю планку.

Після того, як я побачила перші результати своєї роботи, я жодного разу не пошкодувала, що пішла в цю сферу. Зараз я займаюся тим, що шукаю себе в минулому житті — шукаю медіабаєрів. Це класна робота, ти не прив'язаний до місця, ти сам можеш вирішувати, що і як тобі робити, ти можеш вести комунікацію з партнерами так, як вважаєш за потрібне.

Ігор: Після закінчення Performance Marketing School та отримання сертифікату мені написав один з менторів Paxle Academy, що з 50 осіб є 13 особи, яких запросили на співбесіду до С3РА Network на програму Internship, серед яких був і я. Мені дали тестове завдання — з 8 питань на 7 я дав правильні відповіді. Після цього мене запросили на другий етап співбесіди — спілкування з Сашею Team Lead команди аффілейт менеджерів. Я отримав список питань і розпочав підготовку до співбесіди.

Коли настав час “Х”, я їхав з роботи, та єдине місце, куди я встигав на призначений час це був ресторан. Я знайшов вільне місце, у нас почалась онлайн-співбесіда, начебто все йшло добре, але тут раптом вривається натовп людей і починає кричати "Happy Birthday!". Я подумав, що це кінець, співбесіда зірвана. Але потім зібрався, трохи пожартував, у результаті всі посміялися і все було добре.

Ми постійно спілкувалися, не було моменту, коли я мовчав чи не знав, що відповісти – співбесіда пройшла добре. Відповідь я отримав на наступний день, і вона була позитивною. Я звільнився із заводу з виготовлення патронів і почав розвиватися у новому напрямку, і досі жодного разу не пошкодував.

Які основні поради ви б могли дати тим хто планує розпочати свою карʼєру в перформанс-маркетингу?

Ігор: Я щиро раджу людям, які ніколи не стикались з перформанс- маркетингом, хоча б спробувати, тому що на їхньому боці нові можливості. По-перше, це перспективно — ринок, що вічно розвивається і спеціалісти потрібні завжди і всюди. По-друге, повна незалежність від місця роботи, оскільки вся робота відбувається через віддалено. Потрібен лише хороший інтернет та ноутбук. Щодо практичних порад, то ось від мене декілька:

  • Правильне відношення до поставлених завдань. Я ходив на роботу з 09:00 до 18:00, приходив після роботи і не лінувався, а сідав і робив завдання, вчив матеріал. Тож, не лінуйтесь, йдіть до своєї мети, та не переставайте набувати нових знань й завжди навчатись.
  • Дивитися відео на тему перформанс-маркетингу та слідкувати за топ спеціалістами в сфері. Навчатися та слідкувати за новими тенденціями дуже важливо, а для спеціалістів, які лише розпочинають свою роботу в цій сфері варто зосередити на цьому ще більшу увагу
  • Не бійтеся ставити запитання. Наш Team Lead каже, що яким би дурним питання не здавалося, краще його поставити, разом розібрати та посміятися — найдурніше питання те, яке не було задано.

Юлія: Від мене буде декілька, можливо, банальних, але дуже практичних порад про те як поводити себе під час навчання, щоб вас запросили на стажування:

  • Бути максимально активним, задавати питання та проявляти зацікавленість, щоб тебе помітили.
  • По можливості бути на всіх онлайн зідзвонах та проявляти активну позицію, не боятися першим заводити діалог та розгорнуто відповідати на всі питання.
  • Бути дружелюбним та заводити друзів не тільки серед учнів школи, але і серед менторів та членів команди.
  • Постійно пам'ятати про свою ціль та робити все для того, щоб стати до неї ближчою.
  • Вести записник, де можна робити всі практичні завдання та записувати нові терміни — все повинно бути структуровано для твого майбутнього використання.

Саме зараз проходить набір на новий потік курсу Performance Marketing School. Це ідеальна можливість, для людей, які хочуть розпочати свою карʼєру в перформанс-маркетингу. Оскільки, після закінчення курсу ви освоїте не лише теорію, але отримаєте досвід роботи з реальними кейсами.

Саме завдяки курсу, наші студенти розпочали карʼєру в перформа-маркетингу та продовжують розвиватися в цій сфері.

Реєстрація на курс відкрита до 28 червня, тому не пропусти.

629