Як працювати та відпочивати, щоб бути марафонцем

Постійні внутрішні тривоги та реальні небезпеки впливають на кожного з нас та наш настрій, продуктивність. Ще на початку повномаштабного вторгнення звідусіль можна було почути, що “війна – це не спринт, а марафон”. Особливість бігу підчас марафону – потрібно знайти найоптимальнішу для вас швидкість, щоб ви змогли пробігти потрібний шлях. Якщо знайти свою оптимальну швидкість життя та роботи, то можна пробігти набагато довшу дистанцію. В буденних справах, читанні новин, волонтерстві й роботі важко оцінити свій “запас ходу”. Прості істини цього забігу нагадує наша HR Менеджерка Юлія Коцай.


В процесі пошуку ідеальної для вас швидкості перш за все, потрібно згадати про основні фактори, що є базою нашого психічного здоров'я: якісний сон, збалансоване харчування та фізична активність. Як то кажуть в народі: “Добре їсти, файно спати — Бог здоров'я має дати”. Не секрет, що те, що ми їмо - це паливо для нашого організму, тож по можливості варто заливати у нього не лише fast food бензин. 😉 Не обійтись й без фізичної активності, для когось це заняття спортом, для когось прогулянки чи розминка вдома. 

Відомий австрійський психотерапевт та психіатр, що пережив концтабір писав:

 "Першими ламались ті, хто вірив, що скоро все закінчиться. Після них — ті, хто не вірив, що це колись закінчиться. Вижили ті, хто фокусувався на своїх діях, без очікувань про те, що може чи не може статися".

Тож фокусуватись в моменті є неменш важливим, з цим допоможуть медитація, майндфулнес, читання, ритуали по догляду за собою та ін. Для нас в Excited Agency важливими є традиції. Щомісяця ми збираємось на традиційний сніданок з колегами. В умовах гібридного формату роботи, коли ми поєднуємо роботу з дому та з офісу, це собливо цінно. Дотримання традицій дає відчуття стабльності у цей непростий час. Це допомагає зміцнити колектив та зменшити рівень тривожності, а також дає можливість почувати себе частиною чогось більшого та рідного.

Люди, які є вашими однодумцями, також можуть, стати одним з ваших “стовпів”. Це можуть бути клуби по вподобаннях, або колеги по роботі, які цікавляться тими ж речима, що і ви.

Одним із комʼюніті івентів в Excited є design showcase, на яких команда демонстурє цікаві дизайн рішення, що були протягом місяця в їх роботі та діляться досвідом виконання нетипових задач. Події накшталт цієї надихають, збагачують професійно й також допомогають сфокусуватися у моменті.

Баланс в роботі – це не про cлавнозвісний work-life balance, а про гігієну праці та те, що всього має бути в міру. Щоб тримати так званий баланс я веду щоденник, де кожен день ділю на дві колонки: корисні справи для мого здоров'я та побутові, робочі завдання. В кінці тижня рефлексую над тим як все пройшло й коригую свої плани на наступний, якщо бачу, що активностей для менталочки замало. 🙃

Якісний відпочинок – невідʼємний елемент, який дозволяє підтримувати психічне здоровʼя. Важливо наповнювати вихідні не лише побутовими планами, як прибирання, а й активностями, які заряджають. Excited заохочує колег до якісного відпочинку тим, що, крім стандатрної оплачуваної відпустки, кожен отримує  додаткові вихідні в залежності від вислуги років в агенції. І, починаючи з 2-ох років роботи, агенція дарує поїздку сюрприз, на ці дні, яку ми називаємо loyalty vacation. А на випадок хвороби в Excited, звісно, є лікарняні.

Ми будуємо атмосферу, в якій нормально сказати, що потребуєш будь-якої допомоги, та мріємо, щоб в кожному робочому середовищі було так. Ми не соромимось зізнатись, що часом не стягуємо, та робимо максимум для того, щоб це усвідомлення не було за секунду до вигорання.

За потреби Excited компенсовує 50% перших десяти сеансів з психологом чи психотерапевтом. Крім того, ми запрошуємо різних спеціалістів на внутрішні лекції про психічне здоров’я та маємо багато корисних матеріалів для самостійного навчання. Більше про наші бенефіти ви можете дізнатись на нашому сайті.

Мріємо, щоб кожне робоче середовище було безпечним, як для фізичного так і для ментального здоровʼя колег, де відчувається підтримка.

1
1286