Як створити власного AI аватара. Детальний огляд Heygen 5.0. Порівняння з Synthesia

Мабуть, ви вже чули новину, про те як МЗС України створили цифрового аватара, Вікторію ШІ. Якщо ні, то ось як ця новина виглядає.


Як бачимо, виглядає реалістично!  Нейромережа скопіювала зовнішність, голос, жести, міміку акторки. І щоби зробити це не потрібно знімати нові відео. Насправді всі дуже просто. Цей функціонал називається - Інстант аватар. Технологія настільки розвинута, що людина в кадрі може рухатись, жестикулювати руками, та відтворювати різні емоції. Відрізнити не справжню людину майже неможливо.

Таку штуку дозволяють зробити два сервіси цифрових аватарів Heygen - першопроходець в цій сфері та Synthesia, другий потужний гравець на ринку.

Скажу вам навіть більше. Фішка в тому, що це не просто привертає увагу, а дуже сильно економить час та гроші на зйомках при створенні контенту. Це ідеальний інструмент для Reelс-мейкерів, підприємців, та блогерів.

Цікаво, як так зробити?)

Тоді вмощуйтесь зручніше, готуйте ваші нейрони, а я починаю детальний огляд цих нейронок. Буде цікаво!

Також в кінці буде лайфхак для ще більшої економії часу та грошей на створенні контенту з аватарами.

Окремо для вас записав відео версію нижче, а після неї буде текстова.

Поїхали!

Heygen 5.0

В Heygen 5.0 є багато чого, тому щоб не заплутатись, користуємось панелькою з боку.

  • Video Avatar. Це ключовий розділ з трьома різними опціями створення аватарів. Про них ми детально поговоримо нижче.
  • Ai Voice. Тут перелічені різні голоси, які ви можете додавати на будь-яких створених аватарів. Працює не супер реалістично, тому нам цей розділ не дуже цікавий.
  • AI studio. Дозволяє створювати відео за допомогою аватарів. Про неї також поговоримо нижче.
  • URL to ADS. Новій функціонал, який зʼявився у квітні. Дозволяє створити повноцінне відео з шаблонам аватара про ваш сайт чи соцмережі.
  • Video Translation. Дозволяє перекласти будь-яке відео на потрібну мову із синхронізацією губ. Виглядає дуже природно. Про це теж поговоримо.
  • Instant Higlihts. Дозволяє перетворити ваші широкоформатні відео з Youtube на рілси для ТікТок або шортси для Youtube. Працює не ідеально і коштує грошей. Простіше зробити це в програмах для монтажу.

Зверху знаходиться перелік ваших кредитів. 1 кредит = 1 хвилина запису чи перекладу відео. 

Також доступні налаштування вашого профілю.

Створюємо аватара в Heygen

Для створення аватару переходимо в розділ Video Avatar і обираємо Instant Avatar. 

Одразу ж можемо подивитися інформацію від СЕО компанії – це якраз і буде Instant Аватар. Далі тиснемо кнопку Get Started.

Вам запропонують ознайомитись з відео інструкцією чи текстовою по завантаженню власного відео на основі якого буде створюватись аватар. Приділіть цьому увагу!

Щоб створити аватар потрібно завантажити власне відео від двох до п'яти хвилин і до двох гігабайттів розміром.

У власному відео:

  • намагайтесь не відводити очей від камери
  • Надто активну жестикуляцію не демонструйте, але жести додавайте, щоб аватар вийшов більш живим.
  • Не знімайте себе в кружках,
  • Демонструйте активну міміку,
  • а також не вдягайте всякі аксесуари, тому що вони можуть викривляти зображення.
  • Важливий момент - не завантажуйте нарізку з відео, тому що через це Аватар може лагати та рендомно блимати.

на 4:27 є приклад відео, яке я завантажив в Heygen. Це для вашого для розуміння.

Далі тиснемо завантажити відео футаж. Завантажуйте з комьютера, а не через google drive, бо якість може сильно падати навіть для однакових відео.

Після цього у нас попросить підтвердити свою особистість через телефон або через ноутбук ввімкнувши веб-камеру.

Нам потрібно проговорити на камеру заданий текст, який вам буде продемонстровано на екрані.

Не хвилюйтесь навіть якщо ви прочитаєте його невпевнено або з помилками все нормально. Це просто елемент верифікації, і на якість аватару це не буде впливати.

Після цього нам потрібно ще раз підтвердити завантаження і все.

Чекаємо трохи часу і після цього в нас з'являється віконце фрі-файтюн, де ми можемо обрати і подивитися на нашого Аватара.

При бажанні можемо якось його покращити, але це буде коштувати грошей тому нам це не супер потрібно.

Створення відео за допомогою аватара

Аватара ми створили, а тепер давайте створимо відео на основі Аватар. Для цього переходимо в AI studio та обираємо вашого Аватара. У вас буде декілька можливостей створити відео: на основі тексту, на основі вашого звукозапису, чи на основі готового звуку.

Як показує практика, відео створені на основі тексту виглядають не реалістичними. Хоч Heygen і вчиться правильно вимовляти українські слова - це виходить в нього поганенько. Тому краще обрати або запис звуку, або завантаження звуку. Для цього потрібно обрати опцію завантаження звуку чи запису. Потім тиснемо сабміт, витрачаємо кредити, трохи чекаємо і вуаля. 

Після створення відео, ми можемо обрати опцію його завантаження, або додатково опцію титрування. Остання буде коштувати грошей. Тому вирішуйте самостійно, чи потрібно це вам.

Також зверніть увагу, що вартість створення відео 30 секунд = половині кредита. І відео на 30 секунд - це мінімальна опція. Тобто якщо ви хочете створити відео на 5 секунд - ви все одно витратите половину кредита.

Додаткові аватари

Зробити озвучку відео ми можемо за допомогою інших аватарів. Їх є три типу. Перші це інші Instant аватариДля цього переходимо в AI Studio та обираємо аватари в самому низу. 

Правда тут є мінус. Такі аватари доступні лише за преміум підпискою, котра починається від 149 доларів на місяць. Виглядає результат ось так. 

Також ви можете обрати інших Студійних аватарів, та поставити цікавий фон за ними, чи додати різні тексти та прикраси за допомогою редактора. Результат, як на мене не дуже. Саме ця функція вже застаріла.

Результат, як на мене не дуже. Саме ця функція вже застаріла.

І ще один варіант роботи з аватарами - це Фото аватар. Для цього потрібно завантажити своє фото, потім звук і після цього заанімувати все.

Якість не реалістична, але для всяких мемів чи спецпроєктів підійде.

Живий дубляж

Окрема унікальна функції нейронки Heygen - це живий переклад. Виглядає це ось так.

Цікаво правда? Потенціал можливостей неймовірний. Як же зробити таке відео?

Все просто. Переходимо в розділ Video Translation та завантажуємо наше відео. Можна як за посиланням на YouTube чи Google Drive, так і завантажити напряму. Краще напряму - якість буде вища.

Далі обираємо мову, тиснемо вперед і через деякий час отримаємо відео, в якому зберігається голос і рух губ відповідно до вимови.

Перекладати буде довго. Тому запасайтесь терпінням.

Огляд Synthesia

Synthesia заявляє, що її аватари здатні проявляти емоції. Так це, чи ні я перевірив детально і приклади навів у ролику. Пропоную його передивитись з 11:29 до до 14:07

Ціни

Ціни сервісів не маленькі. 

В Heygen мінімальний пакет з Instant аватаром обійдеться в 29 доларів і дасть змогу згенерувати 14 хвилин відео. Це приблизно 28 рілсів по 30 секунд, або 2 великих відео на ютюб. Більш оптимальний пакет на місяць коштуватиме 59 доларів. А для повного функціоналу потрібно купляти пакет мінімум на 149 доларів. Тут є опція на 4 к роздільну здатність, а також можливість створювати покращеного з 60 до 100% аватара.

У Synthesia на перший погляд все коштує дешевше, бо теж є пакет на 29 доларів. Але по перше, за ті ж самі гроші ви отримаєте на 4-5 хвилин менше. А по друге створити Instant аватара ви зможете тільки оплативши підписку на рік одним платежем, а не по щомісячній оплаті. І це ще не все. Деталі не прописуються одразу, тому дивимось опис пакет через вкладку на головній сторінці сайту. І тут ми побачимо, що опція клонування голосу буде доступна лише в найдорожчому пакеті ціну якого навіть не озвучують. І теж саме стосується завантажування звука. Просто жах!

Давайте порівняємо ці два сервіси по ключовим характеристикам: ціна, якість, емоційність аватарів наскільки по-справжньому вони виглядають, і 4-є додаткові опції в рамках сервісу. Спеціально для цього я розробив ось таку табличку.

Як бачимо, Heygen випереджає Synthesia майже в усьому, і навіть в естетичності аватарів не все так однозначно. Так в Synthesia цікавіші емоції, але вони втрачаються на фоні інших огріх.

Лайфхак по економії. 

Як ви зрозуміли, ці нейронки не з дешевих. Але є лайфхак, який допоможе вдвічі, а іноді і більше зекономити як і ваш час, так і ваші гроші.

  • В першу чергу, нам знадобиться сервіс Elevenlabs. Тут ми можемо склонувати наш голос і накласти його поверх тексту. Таким чином ми отримаємо звуковий ряд.
  • Після цього пропускаємо голос через сервіс Adobe Podcast. Він допоможе додати басів та почистити голос від зайвих шумів.
  • Далі, завантажуємо звук в програму для монтажу, та обираємо тільки ті частини в яких ви маєте відігравати певну роль на камеру.
  • І після цього вантажимо саме цей звук в Heygen чи Synthesia.

Таким чином ви зекономити багато грошей на цих нейронках, а також ваш час на записуванні відео. Elevenlabs коштує 1 доларів в перший місяць і 5 в наступні. Adobe Podcast безкоштовний. 

Покроково цей алгоритм показав у відео, починаючи з 15:54

Підсумку

Ну що ж. Ви побачили реальні приклади створення цифрових аватарів. Вони вже набули такої реалістичності, що їх важко відрізнити від справжніх людей. І це дозволяє значно прискорити та здешевити створення відеоконтенту. Сподіваюсь у вас не залишилось сумнів на скільки це робоча технологія.

Яку нейронку з двох - Heygen чи Synthesia обирати - вирішуйте самостійно. Я для себе вирішив працювати з Heygen - він більш дешевий та якісний, на мій погляд, хоч і видає не такого емоційного аватара. Плюс бонусом отримаю різні функції по дубляжу та перекладу.

Вартість не маленька. Але якщо ви знаєте вартість вашого часу, то в перерахунку на зекономлений час - ви отримаєте лише одні переваги. Перепоною може стати лише складність запису базового відео для створення аватару. Якщо у вас немає можливості відзняти такі відео, то звертайтесь до нашої рекламної агенції. Ми вам допоможемо зі створенням контенту.

Сподіваюсь вам сподобалось. Не забудьте підписатися на YouTube канал Штучка Інтелект, поставити вподобайки, поділитися контентом та залишити коментарі.

А якщо хочете бути в курсі всіх новинок зі світу нейромереж, то заходьте на телеграм канал Нейродива - там завжди найсвіжіші новини та найцікавіші обговорення!

Давайте разом розвивати AI в Україні!

До нових зустрічей!

2043