Як використовувати Linkedin для бізнесу у 2024

Досі дублюєте контент з Instagram та Facebook, або взагалі не розумієте для чого вам Linkedin? Прийшов час це змінити! У цій статті я зібрала основні інструменти для ефективного просування бізнес-сторінки компанії.

Linkedin активно розвивається, у світі вже понад 1 млрд користувачів і цифра продовжуватиме зростати. Найбільша кількість учасників з Північної Америки (зокрема США — 211 млн+), Азії (Японія — 3 млн+), Європи (Велика Британія — 37 млн+, Франція — 27 млн+), та Латинської Америки (Бразилія — 70 млн+).

Статистика використання Linkedin у світі

Чому саме Linkedin?

  1. Linkedin – це про стабільність та надійність. 82% маркетологів зазначили, що досягли найбільшого успіху саме у даній соціальній мережі, створюючи контент та користуючись рекламою.
  2. Підвищення експертності компанії. Ви можете вести блоги на різних платформах, але мати блог у Linkedin – це вже must have. Тут багато експертів з різних індустрій, багато нових апдейтів та звичайно можливість для нетворкінгу.
  3. Набагато краще залучення ваших підписників. Linkedin просуває цікавий контент, якщо допис дійсно актуальний для аудиторії. 77% маркетологів стверджують, що Linkedіn дає найкращі органічні результати (Facebook посідає друге місце — 37%, потім Instagram — 27% та YouTube — 21%)

Тож, на що варто звернути бізнесу увагу? 

Перше та найбанальніше — Заповнити профіль.

Перегляньте, аби всі важливі поля у біографії компанії були заповнені: чітко розкривали, що ви за компанія та які послуги надаєте. А тепер підтверджена статистика, що добре заповнений профіль підвищує рейтинг сторінки:

+5Х⬆️ збільшення кількості переглядів сторінки щомісяця

+7Х⬆️ зростання показів публікацій

+11Х⬆️ збільшення кількості натискань на посилання компанії

(Джерело)

Активність компанії — публікації, коментування та newsletter.

Не обов’язково публікувати дописи кожен день, але сторінка має періодично наповнюватися цікавим контентом.

Що варто публікувати?

Короткі публікації, які будуть містити апдейти, корисну та експертну інформацію, корпоративний контент

Джерело: MacPaw

Публікації-колажі. Даний інструмент дозволяє легко донести читачу велику кількість текстового матеріалу або привернути увагу вашої аудиторії за допомогою візуальної складової.

Джерело: Pretty Little Marketer 

Newsletter. Публікуючи статтю у Linkedіn, ви можете також надіслати матеріали підписникам на їхню електронну пошту, якщо вони підписані на ваш newsletter. Заплануйте періодично робити цікаві статті на сторінці з аналітикою/збіркою актуальних новин, аби бути корисним для вашого читача. SEO статті у Linkedin працює відмінно, тому це збільшить вашу появу у пошукових запитах користувачів.

Джерело: Newzoo 

Коли й скільки разів на тиждень найкраще публікувати у Linkedin?

Останні дослідження стверджують, що оптимальна частота публікацій у Linkedіn зазвичай коливається від двох до п'яти разів на тиждень. Проте важливо зауважити, що це не є остаточна рекомендація, оскільки все залежить від цілей компанії у соціальній мережі, вподобань аудиторії та аналізу вашої аналітики. Натомість сторінки у Linkedіn, які публікують контент щотижня, зазвичай мають у 5,6 разів більше підписників та залучення.

Найкращий час для публікацій у Linkedin - з 9 до 10 ранку у робочі дні (Джерело)

Як правильно обирати часовий пояс для публікацій? Визначте, на яку аудиторію ви орієнтуєтеся у дописі – Україну, європейські країни, США та інші. Важливо враховувати часовий пояс та провести тестування, щоб визначити найкращий час публікації для вашої аудиторії. Протягом 2-3 місяців активного ведення сторінки у Linkedіn, ви зможете зрозуміти, коли ваші дописи найбільше читають та взаємодіють з ними. Так, ви зазначите собі актуальні години для публікації.

Працівники – ваші інфлюенсери.

На Linkedіn зростає популярність особистого бренду та експертності. Тут вітаються репости, коментування публікацій у стрічці та власні короткі нотатки. Компанії можуть значно збільшити свою аудиторію за допомогою розвитку профілів своїх працівників. Тому раджу зрощувати адвокатів бренду у середині вашої компанії.

Крім того, не забувайте використовувати органічний інструмент для просування —коментування публікацій у новинній стрічці (це рекомендація особливо важлива для особистих профілів). Гарна можливість продемонструвати свою експертність, отримати додаткові вподобання, знайти нові контакти та проявити вашу активність.

Використовуйте штучний інтелект

Було б дивно, якби у цій статті не йшлося про штучний інтелект.

Найпопулярніший інструмент, який легко інтегрується у платформу — Taplio (перших 7 днів безкоштовно, після чого вартість варіюється від 49 до 149 доларів).

  • Можна автоматично підтягувати контакти з публікації, який вподобали та прокоментували ваші користувачі. Відкривати та зберігати їх контакти. Робити розсилку у повідомленнях на створену базу контактів.
  • Допомога зі створенням нового контенту: генерація тексту, визначення актуальної тематики публікацій саме у вашій індустрії, формування заголовків, змінення та редагування тексту.
  • Генерування коментарів та тексту для репостів, що значно зменшує ваш час.

Запрошуйте контактів на бізнес-сторінку

Кожен місяць ви можете запрошувати до 250 контактів на сторінку вашої компанії. Найкраще починати надсилати запрошення, коли ваш профіль добре заповнений і ви регулярно розміщуєте публікації на сторінці. Тоді новим читачам буде більш зрозуміло, навіщо підписуватися на профіль компанії і яку користь вони можуть тут отримати.

І найголовніше правило, яке справді працює: більше віддавайте, більше отримаєте!

Діліться справді цінною та корисною інформацією, цікавтеся думкою підписників, спілкуйтеся з вашими читачами, підтримуйте особисті блоги ваших працівників.

Ера закритих та недоступних брендів давно закінчилися. Будьте щирими, такими якими ви є. Тестуйте та створюйте унікальний контент!

1192