Архітектурне бюро Zaha Hadid Architects розробило концепт виставки «Expo 2030», що може відбутися в Одесі

Британське архітектурне бюро Zaha Hadid Architects у співпраці з українськими архітекторами створило концепт для технологічної виставки Expo 2030, яка може відбутися в Одесі.

Концепція під назвою «Ренесанс. Технології. Майбутнє» включає створення чіткої організаційної логіки розподілу основних складових Експо, збереження та покращення природних аспектів ділянки для використання в майбутньому.

У вересні Україна офіційно подала реєстраційне досьє у Міжнародне бюро виставок в межах участі у відборі країни-кандидата на проведення Всесвітньої виставки Експо-2030.

Запланована територія складає близько 250 га в межах Одеси — у полях зрошення біля Хаджибейського лиману.

На фото архітектори зобразили проєкт забудови, який використовують для участі в конкурсі. Основна будівля — центральний павільйон. Поряд із ним розмістяться приміщення для інфраструктури обслуговування. Територію виставки розділять між країнами. Вони зможуть збудувати там павільйони для себе.

«Загалом концепція полягає в тому, що буде основний павільйон – загальний та місця для забудови павільйонів інших країн. Для бідних країн або тих, які на стадії розвитку будуть створювати групові павільйони, в яких буде представлено декілька представників одночасно», — пояснив Роман Григоришин, директор Департаменту інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, міжнародного співробітництва і туризму.

Результати конкурсу стануть відомі у листопаді 2023-го. За ними має початися і будівництво виставкового центру.

Джерело: Vector

482
CASES
Україна, Київ