Будинок українського архітектора отримав шосту дизайн-премію за два роки

27 жовтня 2021 року у Києві відбулася церемонія нагородження української щорічної дизайн-премії «Art Space». В номінації «Кращий будинок з елементами традиційних стилів» перше місце посів проєкт від студії сучасного українського дизайну, архітектури та кераміки Махно. Shkrub House — це дім Сергія Махна, засновника компанії, який спроєктував його у сучасному українському стилі. Для будинку це вже шоста нагорода за два роки свого існування.

Shkrub House знаходиться поблизу Києва. Дах будинку виконаний з очерету, стіни та стеля всередині — з глини. Використання таких традиційних для української культури матеріалів — це один із головних принципів сучасного українського стилю студії Махно. Стилю, який сьогодні підкорює весь світ.

Проєкт нагороджено вже шістьма світовими преміями у сфері дизайну. Серед них: International Design Awards, A’ Design Award and Competition, IIDA 2020 Global Excellence Awards, Big See Interior Design Awards, а також гран-прі українського конкурсу «Інтер’єр року» та щойно здобута нагорода від «Art Space». Журі закордонних премій відзначають саме автентичний стиль будинку та застосування нетипових природних матеріалів, як-от глина, кераміка, морений дуб, а також уміння поєднувати сучасні технології з вінтажними об’єктами та давніми українськими традиціями. Так, на кухні поряд з фасадами від італійського бренду Valcucine стоїть гуцульський стіл 1935 року, а на полицях у вітальні Сергій зібрав колекцію кераміки часів Трипілля.

«Щоразу коли відзначають наші проєкти, я радію, ніби вперше. Сучасний український стиль дизайну — це шлях, який ми обрали самі і яким ми впевнено йдемо вперед до світового визнання. Кожна перемога, кожна відзнака — це доказ того, що це правильна дорога. А ще я неймовірно пишаюся своєю командою, яка продовжує творити й робити українське популярним у всьому світі», — каже Сергій Махно.

Також у рамках премії Art Space студія отримала І місце в категорії «Кращий реалізований предмет меблів» за стіл Coral Reef з футуристичної колекції OBITOVANA 5019, створеної у колаборації з кутюр-брендом Kofta.

780