ЦУМ представив вітрини, створені в колаборації з художником Сергієм Майдуковим

ЦУМ відкриває осінній сезон запуском арт-вітрин і серією ілюстрацій, спеціально створених для пакетів центрального універмагу, одним з найвідоміших українських художників — Сергієм Майдуковим.

У кожній із семи вітрин можна розпізнати авторський стиль і почерк художника — графіка з елементами кубізму.

За допомогою текстильних панно, абстрактних форм, додаткового об'єму і фактур, обраної палітри глибоких і насичених відтінків, креативна команда ЦУМ трансформувала малюнки Сергія Майдукова в арт-інсталяції.

Ескізи художника плавно перетікають від вітрини до вітрини, створюючи єдину картину. В оформленні використовувалися текстиль, метал, прозорі плівки і фарби.

Текстиль був обраний в якості основного матеріалу, оскільки його фактура багато в чому відповідає ретро-стилістиці ілюстрацій.

Сергій Майдуков встиг попрацювати з такими авторитетними виданнями, як: The Guardian, The New Yorker, The Washington Post, The Architectural Review, Financial Times Weekend та багатьма іншими. У 2017 році створив ілюстрацію для Google до Дня незалежності.

«Наша співпраця з ЦУМ відбулась у два етапи. Кожний з них втілювався за найкращими, в моєму розумінні, прикладами креативної колаборації. Команда ЦУМ довіряє художнику в поглядах, підхоплює ідеї, вдосконалює їх та реалізує. Таким чином роботи додатково наповнюються високою технічною якістю, набувають нових властивостей. Я щиро вдячний ЦУМ, Марусі, Максиму, Вірі та Христині за ефективну, легку, синергічну спільну роботу та за відчуття завершеності» — коментує Сергій Майдуков.

Серія авторських малюнків Майдукова прикрасила і нові пакети універмагу. В основі трьох ескізів — обрис впізнаваного фасаду, зображення квітки і абстрактний образ дівчини.

Джерело: Buro 24/7, CreativityUA

836
CASES
Україна, Київ