Depositphotos та музей META HISTORY створили NFT-колекцію відновлених культурних об’єктів України

Міжнародна контент-платформа Depositphotos, у партнерстві з музеєм META HISTORY та Міністерством культури та інформаційної політики України, презентували проєкт «Відродження», покликаний зібрати кошти, допомогти відновити зруйновані культурні пам’ятки й повернути мільйонам людей відчуття дому.

Щоб допомогти відновити зруйновані культурні об’єкти, Depositphotos співпрацювали із сімома незалежними українськими митцями. Усього в межах проєкту було створено 38 унікальних благодійних NFT-творів.

У своїх роботах митці переосмислили власний досвід, спогади та фантазії. Вони поділилися своїм баченням зруйнованих культурних об’єктів у майбутньому, а також значеннями, що вкладають у відновлення цих місць.

У проєкті представлено понад 20 зруйнованих будівель, які мають велику культурну цінність для українців, серед них: Драмтеатр в Маріуполі, Центральний будинок культури в Ірпені, облдержадміністрація в Миколаєві та багато інших. 

«За шість місяців війни в Україні росіяни зруйнували сотні наших музеїв, театрів та будинків культури. Українській культурі та національній спадщині завдано шкоди майже на 6 млрд євро, і судячи з дій та намірів рф, ця цифра буде лише збільшуватися. Саме тому вже сьогодні важливо підтримувати сучасні ініціативи та креативні проєкти з відновлення унікальної культурної спадщини України, залучаючи до процесу якомога ширше коло небайдужих людей», – зазначив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

NFT-твори можна придбати в музеї META HISTORY. Усі зібрані кошти буде перераховано на криптогаманець Міністерства культури та інформаційної політики України.

Джерело: MMR

466
CASES
Україна, Київ