Дизайнери створили журнал, присвячений українським торговим знакам

Українські дизайнери Віктор Гупало та Мар’ян Івасик створили двомовний журнал про українські торгові знаки LogoArchive International Issue 1. До каталогу увійшло 30 унікальних логотипів різних часових періодів.

Робота дизайнерів над збіркою почалася ще у 2018 році. Тоді Віктор та Мар’ян вели Instagram-сторінку «Українські торгові знаки XX століття». Пізніше автори видання приєдналися до міжнародної ініціативи британського дизайнера Річард Бейрда – LogoArchive, що об’єднує подібні Instagram-сторінки з торговими знаками різних країн.

В межах проєкту народився проєкт про українські торгові знаки «LogoArchive.Ukraine». Його мета — архівування та збереження дизайн-спадщини України.

30 логотипів стали частиною окремого каталогу «LogoArchive International Issue 1». В журналі розповідається історія появи українського торгового знаку і ключових віх його розвитку.

Загалом у друк вийшло 300 примірників. Придбати журнал в Україні можна на інстаграм сторінці LogoArchive.Ukraine. За кордоном – на офіційному сайті LogoArchive Shop.

Кошти з продажу віддадуть ініціативі United 24 для відновлення та гуманітарної допомоги Україні.

Джерело: Telegraf. Design

599
CASES
Україна, Київ