Для участі в українсько-фінському проєкті підтримки українських стартапів відібрали 14 команд

На учасників програми Empowering Future Entrepreneurial Ukraine очікує 2,5 тижні менторських сесій, що завершаться пітчингом стартапів, переможці якого розділять грантовий фонд у понад 50 тисяч євро.

Як нагадали представники організатора українсько-фінського проєкт — Ukrainian Future, бізнес-інкубатору Малої академії наук України — основними умовами участі у програмі були українське походження стартапу та здатність його продукту чи послуги допомогти Україні у війні та повоєнній відбудові.

Попередньо на проєкт планували відібрати 10-12 команд. Утім, з огляду на кількість і якість стартапів, що подалися на програму, кількість учасників фінське журі вирішило збільшити до 14: «Заявки на Empowering Future Entrepreneurial Ukraine подали 76 стартапів — це 427 учасників стартап-команд, — розповів директор бізнес-інкубатору Ukrainian Future Віталій Лісовий. — Таку кількість ми отримали лише за тиждень реєстрації. Команда журі приємно вражена як високим запитом на програму підтримки, так і якістю стартапів-реєстрантів. Нам справді шкода, що не можна збільшити кількість учасників Empowering Future Entrepreneurial Ukraine хоча би до 30 — настільки багато серед реєстрантів потужних стартапів. Але наша межа — це 14 стартапів. Разом з нашими партнерами з Фінляндії ми вирішили організувати додаткові заходи після програми, щоб підтримати команди, які наразі не потрапили на програму, але безумовно є дуже перспективними», — зазначив Віталій Лісовий.

Повний перелік учасників українсько-фінського проєкту Empowering Future Entrepreneurial Ukraine виглядає так:

  • ITEXE — сервісна компанія на ринку інформації та кібербезпеки в Україні.
  • Calltools — програмно-апаратний комплекс, що забезпечує конфіденційність розмов у мобільній мережі.
  • Quadcopter mines detector — квадрокоптер-міношукач для дистанційного виявлення вибухонебезпечних предметів зі встановленням їх точних координатів.
  • Efarm.pro — девайс-навігатор для сільськогосподарської техніки.
  • Fumibox — інноваційне рішення органічної фумігації врожаю за допомогою технології штучного інтелекту та глибокого навчання.
  • SolarGaps — «розумні» жалюзі з сонячними елементами, що генерують електроенергію.
  • Solar Plex — технологія модернізації звичайних сонячних панелей у гібридні, яка надає можливість звичайним фотоелектричним панелям виробляти електричну та теплову енергію одночасно в одному корпусі.
  • FlushWave — компактна автоматизована система, що повторно використовує стічні води з раковини для змиву унітазу.
  • WELDLESS WIND GENERATOR — легкий безлопасний вітрогенератор як альтернативне джерело енергії.
  • Fiway — якісний інтернет для транспорту, який працює в будь-якій країні світу.
  • Elomia — штучний інтелект, який дбає про ментальне здоров’я.
  • BODY-FORMING. SMART GYPSUM — технологія «розумного гіпсу» з першою у світі вбудованою системою керованого електричного нейрорезонансу.
  • Knopka — система автоматизації догляду за пацієнтами для лікарняних ліжок.
  • Elai.io — веб-сервіс, що за допомогою штучного інтелекту дозволяє швидко генерувати відеопрезентації з віртуальним спікером у кадрі, беручи за основу текст.

Уже 27 травня стартапи-учасники отримають запрошення приєднатися до ознайомчого тренінгу, а з 30 травня для них розпочнуться менторські сесії, які проходитимуть на плафтормі Howspace.

З огляду на велику кількість якісних заявок, які, як заявили організатори, «заслоговують бути на Empowering Future Entrepreneurial Ukraine», вирішили організувати після програми додаткові заходи для тих команд, які зараз не пройшли. Про наступні події бізнес-інкубатор Ukrainian Future обіцяє інформувати на своїх сторінках у FacebookLinkedIn та Twitter.

Джерело: прес-реліз

1454
CASES
Україна, Київ