Фокусом цьогорічного Київського тижня кінокритики стане кіно з України та Великобританії

Шостий Київський тиждень критики, який цьогоріч відбудеться з 20 до 26 жовтня 2022 року в кінотеатрі «Жовтень», анонсував фестивальну програму «Фокус: Україна — Велика Британія». В її межах покажуть 6 фільмів, що відображають кінопроцес обох країн, з його жанровими та авторськими пошуками.

Для спільної добірки кінокритики з Великої Британії обрали три головні українські фільми року, а українці — три британські.

До програми увійшли такі стрічки:

  • «Відблиск» Валентина Васяновича. Події «Відблиску» розгортаються на сході України та розповідають історію військового хірурга, який потрапив у полон до проросійських бойовиків.
  • «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука. Події фільму відбуваються під час свята Меланки і засновані на біблійній історії про Авраама. В центрі історії — сім’янин Памфір, який заради своєї родини йде на злочин.
  • «Я і Фелікс» Ірини Цілик. Підліткова драма Ірини Цілик — це екранізація роману Артема Чеха «Хто ти такий?». Фільм розповідає про дорослішання хлопчика в 1990-х роках та його стосунки з колишнім контррозвідником на ім'я Фелікс.
  • «Кам’яний острів (Enys Man) Марка Дженкіна. Події горору розгортаються у 1973 на безлюдному острові. В центрі сюжету — волонтерка дикої природи, яка щоденно спостерігає за рідкісною квіткою. Поступово її спостереження «перетворюються на метафізичну подорож, у якій стираються межі між реальністю та кошмаром.
  • «Дорогенька» (Sweetheart) Марлі Моррісона. Стрічка розповідає історію «проблемної» сімнадцятирічної дівчини, яка під час сімейної відпустки закохується в місцеву рятувальницю.
  • «Лімб» (Limbo) Бена Шаррока. «Лімб» характеризують як «кумедну та гостру міжкультурну сатиру», яка показує життя очима біженців та тонко поєднує труднощі та надію, присутні у житті вимушених переселенців.

Цьогорічна програма Київського тижня критики складатиметься з п’яти секцій. Окрім програми «Фокус: Україна — Велика Британія», команда вже анонсувала ретроспективну програму «Історія української комедії», створену спільно з Довженко-Центром. В межах іншої програми «Українські Ґала-прем’єри», на Київському тижні критики покажуть два найобговорюваніші українські фільми року — «Клондайк» Марини Ер-Горбач та «Бачення Метелика» Максима Наконечного.

Потрапити на фестиваль можна придбавши абонемент за посиланням.

Джерело: DTF Magazine

500
CASES
Україна, Київ