Голлівудська акторка озвучила епізод серіалу #WitnessingTheWar, що розповідає про воєнні злочини РФ в Україні

На офіційній сторінці України в Instagram вийшов новий епізод ілюстрованого серіалу #WitnessingTheWar. Його озвучила американська акторка українського походження Віра Фарміга («Вище неба», «Відступники», «Соколине око»).

Номінантка на «Оскар» підтримувала Україну з перших днів повномасштабного вторгнення.

#WitnessingTheWar — це англомовний проєкт у форматі мінісеріалу про історії воєнних злочинів росіян, спрямований показати світові те, що пережили цивільні українці. Короткі відео розповідають історії окупації, ракетних ударів і фільтрації.

«Коли ми почали роботу над цим проєктом, відібрали перші історії, то спочатку думали, що це якийсь фікшн, це горор, який дивишся й не задумуєшся, що це може бути реально. Це був і виклик, і водночас завдання для нас. По суті, ці історії оформлені так, що це виглядає ніби вигадка, але насправді людей потім дивує, що це страшна правда. Й от це та емоція, якої ми хочемо добитися», – розповідає Ярослав Турбіль, державний експерт зі стратегічних комунікацій МЗС, керівник Ukraine.ua і співзасновник Brand Ukraine.

Усі серії оформлені українськими ілюстраторами й комунікаційною агенцією Plusone Social Impact у співпраці з Міністерством закордонних справ України.

«Агенція на першому місяці повномасштабної війни прийшла до нас з ідеєю: а що, якщо подавати такі короткі історії від імені жертви воєнних злочинів у форматі відео? Ми доточили цю ідею, зрозуміли, що кожна історія буде ілюстрована та намальована іншою людиною й озвучена теж різними людьми», – каже Турбіль.

Кожна з цих історій базується на інтерв’ю, спогадах і публікаціях героїв, які вижили. Їх беруть з українських або іноземних ЗМІ або ж створюють на основі свідчень людей, якими вони ділилися в соцмережах.

Над тим, щоб ці історії побачили якомога більше іноземців, працює Міністерство закордонних справ. Вони комунікують із зірками, залучають їх до проєкту. Зірки, зі свого боку, поширюють історії для своєї аудиторії.

Джерело: The Village 

595
CASES
Україна, Київ