i3 Engineering став фіналістом Європейського конкурсу стартапів

Стартап i3 Engineering, що спеціалізується на системах для розумних будинків та автоматизації увійшов у шорт-лист конкурсу The Europas Awards 2022.

Львівський розробник і виробник системи розумний будинок та пристроїв для автоматизації будівель i3 Engineering став єдиним українським стартапом у категорії PropTech. У 2022 році компанія вийшла на міжнародний ринок і вже зараз продукцію можна придбати у 7 країнах світу: Україні, Литві, Польщі, Словаччині, Нідерландах, Казахстані, Грузії, Єгипті. Співзасновником і виконавчим директором стартапу є інженер, випускник НУ «Львівська політехніка» Павло Цюпка.

Нагороду The Europas Awards заснував у 2009 році головний редактор видання TechCrunch Майк Бутчер. Її мета — привернути увагу до європейських стартапів, які вирішують нагальні та глобальні проблеми XXI століття. Серед переможців минулих років є такі стартапи Spotify, Transferwise, Soundcloud, and Babylon Health.

Також до фіналу потрапили два інших українських стартапи: BetterMe у категорії HealthTech та Headway у категорії EdTech.

Нагороди охоплюють 20 категорій, включаючи такі як AgTech / FoodTech, SpaceTech, GovTech, Сybersecurity, Сlimate Tech, Mobility Tech та інші. Результати Europas Awards базуються на відкритому голосуванні що тривало з 28 вересня по 11 жовтня, та голосуванні експертного журі. Переможців оголосять 1 листопада на конференції Web Summit.

538