Incredible Rooster: українські креативники перетворили бородянського півника на NFT-арт

Nebo ideas agency та музей війни Meta History створили NFT-версії бородянського півня, відтворені в стилі відомих картин.

Місто Бородянка одним з перших взяло на себе удар росіян. Попри окупацію та постійні ракетні та авіаудари місто не здалося, а одним із символів його незламності стала кухонна шафка з керамічним півником, що залишилися висіти на стіні майже повністю зруйнованого будинку.

За допомогою 3D-дизайну креативники створили цифрову копію півня. Кожна версія виконана в художньому стилі картин українських та закордонних митців. Артколекція з’явиться на сайтах музеїв по всьому світу, щоб привернути увагу поціновувачів мистецтва до культурного символу боротьби українців.

Першими музеями, які приймуть подарунок від META HISTORY, стали Латвійський національний художній музей та Національний художній музей України.

Основою для розпису латвійського півня стала робота відомого сучасного латвійського художника ― Гінтса Габранса. 

«Я вважаю за честь бути одним з тих, чия творчість надає цьому проєкту силу донести його послання до людей по всьому світу», ― сказав Габранс, чия робота була використана при створенні NFT.

Незабаром до проєкту планують залучити і інші європейські музеї.

Джерело: Telegraf. Design

718
CASES
Україна, Київ