Книга про барви від автора «кольорового кола» Йоганнеса Іттена

Видавництво ArtHuss готує до друку книгу «Мистецтво кольору» українською. 

Це одна із найважливіших праць про кольорознавство від професора та митця Йоганнеса Іттена, який є автором кольорового кола та розробив логічні поєднання барв, яким дизайнери та художники послуговуються і нині.

Йоганнес Іттен викладав у інноваційній дизайн-школі Баугауз у 1920-х роках, метою якої було стати ключовим місцем художньої освіти, використовувати сучасні ідеї, поєднати теорію класичних академій та практику прикладних мистецтв і забезпечити навчання обдарованих учнів. Як професор, Іттен шанував індивідуальність. Він вважав, що мавпування робіт старих майстрів не дасть результатів, він прагнув дати студентам базові знання, якими вони зможуть вільно маніпулювати. Саме тому підзаголовок книги «Мистецтво кольору» ― суб’єктивний досвід і об’єктивне пізнання як шлях до мистецтва.

Теорія кольору Йоганнеса Іттена ― це універсальний довідник для художників, дизайнерів, істориків мистецтва, студентів, які прагнуть увиразнити свої роботи, зробити їх візуально привабливими. Сьогодні не існує книги чи вступного курсу про колір, які б прямо чи опосередковано не посилалися на теоретичні та педагогічні внески Іттена. Він описав основні закони і правила об'єктивної природи кольору, та визначив критерії суб'єктивних меж смакової оцінки кольору.

Книга «Мистецтво кольору» складається з 22 розділів. Іттен розпочинає із наукового підходу: пояснює, як взаємодіють кольори у фізиці, як утворюється гармонія кольорів. Звісно ж, книга описує і коло кольорів, що складається з дванадцятьох частин та сім контрастів кольору. Іттен не обмежується лише теоретичною частиною, але й пропонує практичний підхід: як застосувати колір на формах, як вони взаємодіють у композиції. 

Для тих, хто хоче дізнатися більше про ці аспекти, раніше видавництво ArtHuss вже видало підручник Іттена «Наука дизайну та форми», який був основою 6-ти місячного підготовчого курсу Vorkurs для його студентів. У цьому підручнику він ділиться фундаментальними принципами, які вивчали його студенти (світлотінь, колір, матеріал і текстура, форма, ритм, тощо).

«Мистецтво кольору» ― важлива книга для кожного, хто займається творчістю. Вона дасть читачам фундаментальні знання про колір, поєднання відтінків та допоможе майстерно добирати барви у будь-яких обставинах. Книгу вже можна придбати за попереднім замовленням на сайті видавництва ArtHuss. 


  • Купуйте книгу «Мистецтво кольору» на сайті видавництва ArtHuss.
  • Отримайте гарантовану знижку 15% за промокодом cases
2212