Книга, що відкриє правдиву історію та допоможе створити саме той продукт

Видавництво ArtHuss готує до друку унікальну книгу «Мапа історій користувача» про методику story mapping. Це корисний інструмент, який знадобиться не лише креативним професіоналам сфері ІТ та дизайну, але й менеджерам, маркетологам, інженерам, що полегшує взаємодію з користувачами, дозволяє уникнути розробки непотрібних функцій, а також орієнтує на релевантний досвід користування.

«Мапа історій користувача. Відкрий правдиву історію, створи саме той продукт», Джеф Петтон, Пітер Ікономі (Київ: ArtHuss, 2022)

Розробка мапи історій (story mapping) — це техніка, яка дає змогу побачити цілісну картину потреб користувачів і є важливим інструментом для розробки програмного забезпечення. Книга «Мапа історій користувача» допоможе зосередитися на користувачах та їхніх потребах, не втрачаючи ентузіазму щодо окремих функцій продукту.

Автор книги Джефф Паттон має більш ніж 15-річний досвід роботи з широким спектром продуктів: від онлайн-замовлення деталей для літаків до електронних медичних записів, щоб допомогти організаціям покращити свою роботу. Такі проєкти часто вимагають швидкості та ефективності, а щоб не ризикувати якістю кінцевого результату, Джефф Паттон розповідає, як створити продукти, які забезпечують виняткову цінність і успіх на ринку. Автор спеціалізується на інтеграції ефективного дизайну користувальницького досвіду та практики управління продуктом із сильною інженерною практикою.

Для кого ця книга? Для кожного, хто хоче зрозуміти логіку користувачів та створювати той продукт, який буде корисним та актуальним. «Мапа історій користувача» буде особливо корисною для практиків певних професій:

  • Менеджерів з продукту та спеціалістів з досвіду користувачів (UX) у компаніях комерційних продуктів. Ця книга допоможе їм перейти від абстрактного бачення до деталей, які може створити ваша команда, уявити досвід користувачів продукту та співпереживати їм, об’єднати практику UX та дизайну продуктів, працювати над впровадженням експериментів у стилі Lean Startup у свою роботу.
  • Власників продуктів, бізнес-аналітиків та менеджерів проєктів в організаціях з інформаційних технологій (ІТ), які повинні прочитати цю книгу, щоб подолати розрив між внутрішніми користувачами, зацікавленими сторонами та розробниками. Щоб переконати багатьох зацікавлених сторін у вашій компанії перейти на ваш бік, допомогти розробникам побачити загальну картину.


Книга «Мапа історій користувача» не лише теоретична, але й практична: містить вправи для швидкого вивчення ключових понять, допоможе глибше поринути в життєвий цикл історії, починаючи з можливостей і до результатів, зрозуміти, як насправді працюють історії та як вони оживають у проєктах Agile (Гнучка розробка програмного забезпечення) та Lean (Ощадливе виробництво).

Коли команда, що працює над проєктом, не приділяє достатньої уваги story mapping-у, згодом лунають скарги про те, що «історії написані погано» або що вони «занадто великі» або що в них «недостатньо деталей». Книга «Мапа історій користувача» допоможе готувати історії, знайти спільну мову з користувачами. Читачі навчаться приділяти увагу історіям, поки вони створюються, навчатися у тих, які конвертуються у робоче програмне забезпечення, отримати необхідну інформацію, коли вона вам потрібна.


  • Книга вже доступна для попереднього замовлення на сайті видавництва ArtHuss.
  • Отримайте гарантовану знижку 15% за промокодом cases
1553