MEGOGO розпочинає прийом заявок на щорічну аудіопремію для подкастерів «Слушно»

Медіасервіс MEGOGO оголошує старт другої аудіопремії для подкастерів «Слушно». Цього року переможців обиратимуть в 7 категоріях.

Першим етапом премії стане подача заявок подкастерами. Автори та студії подкастів зможуть самостійно податися на участь у премії. Для цього необхідно подати заявку й обрати відповідну номінацію на сайті премії. Подати можна лише один подкаст в одну номінацію. Важливо зазначити, що до участі розглядатимуться подкасти тільки українською мовою, які були оприлюднені з 30 вересня 2021 року по 15 серпня 2022 року. Детальніше із правилами участі автори зможуть ознайомитися на сайті премії.

Цьогоріч номінувати подкасти можна за темами: історія та суспільство, бізнес, культура, спорт, наука і технології, а також лайфстайл подкасти та журналістські розслідування.

Переможців визначатимуть шляхом онлайн-голосування, яке розпочнеться 8-го вересня і триватиме до 29-го вересня включно. Щоб підкреслити цінність аудіопродукту серед української аудиторії та наголосити, як подкасти стають важливою частиною дозвілля українців щодня — обирати улюблені подкасти цього разу будуть саме слухачі. А вже 30-го числа будуть оголошені лауреати премії «Слушно» в кожній з категорій.

У межах премії MEGOGO Audio також відзначить подкасти, які на думку команди є цінними для розвитку аудіонапрямку в Україні. Як і минулого року, один із подкастів-номінантів отримає Гран-прі премії «Слушно».

Партнером премії цього року виступила «Кудрявка». Це новий культурний простір Києва, який буде створено компанією «Ковальська» на місці занедбаного лікеро-горілчаного заводу, що розміщувався в будівлі ХІХ століття. Після тривалої реставрації та відбудови, «Кудрявка» стане місцем для мистецтв і креативних індустрій України.

Метою другої щорічної премії «Слушно» — є підтримка та надання нових можливостей для спільноти, яка формується навколо подкастингу. Автори подкастів сьогодні не просто створюють якісний продукт, а й говорять про важливі ціннісні речі в контексті повномасштабної війни. Вони висвітлюють події, які відбуваються, а також не забувають про культурний простір, наповнюючи його сенсами, борються з фейками і пропагандою.

«З початком повномасштабного вторгнення розвиток подкастингу в Україні не зупинився, автори продовжили розвивати свої проекти з новою силою. Чимало з них продовжують бути рушіями розвитку сфери в нашій країні. Подкастери не просто заповнили тематичні і жанрові прогалини, а швидко зуміли відреагувати на запити слухачів. MEGOGO хоче не тільки продовжувати популяризувати українські подкасти, а й надалі стимулювати розвиток інфраструктури — від виробництва до дистрибуції та промоції контенту серед величезної кількості користувачів нашого медіасервісу. Сподіваємося, що премія «Слушно», яку команда MEGOGO Audio проводить вдруге, допоможе знайти авторам подкастів ще більше поціновувачів, а слухачам відкриє нові українські подкасти і імена, які варті уваги», — зазначає Катерина Котвіцька, менеджерка MEGOGO Audio. 

626
MEGOGO
Україна