Метрополітен-опера вперше в історії замовить музичний твір в українського композитора — для цього проведуть відкритий конкурс

Метрополітен-опера проведе відбір серед українських композиторів та надасть переможцеві лібретиста (для створення вокальної партитури для фортепіано), а також фінансову підтримку. Зокрема, американський театр покриє витрати на проїзд та проживання творчої команди у Нью-Йорку та відвідування семінару протягом двох тижнів.

Метрополітен-опера — провідний театр в США, один з центрів світової музичної культури. Єдиний в США постійний оперний театр.

Така співпраця стала можливою завдяки зустрічі першої леді України Олени Зеленської з генеральним директором Метрополітен-опера Пітером Гелбом. 

1 листопада Держмистецтв повідомили, що уперше в історії Метрополітен-опера замовить написання опери українському композитору.

«Дуже вдячна за цю підтримку й унікальну можливість – адже українські виконавці зі сцени Метрополітен-опери вже звучали, а от голос України як повноцінної опери, створеної у синергії з цим потужним театром, зазвучить уперше», – зазначила Олена Зеленська.

Директор опери Пітер Гелб відзначив: «Ми раді допомогти привернути увагу до яскравої культурної творчості української композиторської спільноти, особливо зараз, коли Україна героїчно захищає свою культурну спадщину».

Для забезпечення попереднього етапу відбору Держмистецтв оголошує open call для українських композиторів без обмеження у стилях та напрямках.

 Заявки можна подавати до 20 листопада. Усі деталі можна дізнатися тут.

Джерело: Суспільне

418
CASES
Україна, Київ