Netflix запустив грантову підтримку й стипендійну програму для сприяння українській кіноіндустрії

Українська кіноакадемія у співпраці з Netflix запустили грантову програму з розробки сценаріїв та ексклюзивні онлайн-сесії з експертами міжнародної кіноіндустрії. Мета — допомогти українським митцям в Україні та по всьому світу, які постраждали або були переміщені через війну, з метою продовження та розвитку їхньої роботи.

В межах програми:

  • 48 проєктів-фіналістів Програми отримують по $15 000 на розробку сценарію свого проєкту, на команду зі сценариста та продюсера. Всі сценарії мають бути перекладені на англійську мову наприкінці програми.
  • Спеціально для фіналістів буде проведена серія ексклюзивних онлайн-сесій з експертами міжнародної кіноіндустрії.

До участі запрошують долучитись оригінальні повнометражні ігрові фільми, оригінальні ігрові серіали (до 10 серій по 30-52 хвилин), й документальні проєкти (фільми та серіали).

Прийом заявок триває до 18 серпня, а вже 8 вересня огосять фіналістів.

Крім того, House of Europe разом з Netflix запустили стипендійну програму. Кінороби в Україні та по всьому світі можуть отримати стипендії розміром 1 000 євро для втілення творчих проєктів. Взяти участь можуть представники департаментів сценаристів, продюсерів, режисерів, операторів-постановників, виробництва, звуку, SFX, кастингу, художників-постановників, художників по костюму та гриму та постпродукції (відеомонтаж, саунд-дизайн, OST, колористів, VFX та CGI) — від початківців до керівників.

638
CASES
Україна, Київ