Onuka й Repair Together створили благодійний фільм про українські народні інструменти

Onuka й благодійна організація Repair Together створили фільм-лекцію про українські народні інструменти. Фільм є частиною проєкту «Зима близько», що збирає кошти на допомогу сім’ям, постраждалим від війни.

З фільму-лекції можна дізнатися про історію цимбал, бандури, бугая, трембіти, сопілки, окарини, свищика, варгана, тилинки, а також побачити, як музиканти гурту вплітають їхнє звучання в сучасну музику.

Знімання тривали на Чернігівщині в будинку, де минуло дитинство Нати Жижченко й жили чотири покоління її роду. Там також розташована майстерня дідуся співачки Олександра Шльончика. У березні 2022 року дім потрапив під російську окупацію.

«Я дуже переживала за цю зйомку, бо хотіла, щоб це було не соромно, достойно, цікаво, не замшіло й візуально естетично. Знімальна команда почула мене на 100%. Урешті вийшло все саме так, як я собі уявляла. Кінематографічно, з настроєм, легко й пізнавально для тих, хто тільки знайомиться з темою. Це не глибинний аналіз, а введення у світ українських інструментів для всіх, хто хоче дізнатися, як вони можуть звучати в сучасному ракурсі», — розповідає Ната Жижченко.

Подивитися фільм можна на Patreon за посиланням.

Джерело: The Village 

748
CASES
Україна, Київ