Postmen розробив айдентику для виставки «Крим. Літній сезон: те, що у нас не забрати»

22 червня, у Києві в магазині Всі. Свої | Дім та Декор відкрилася експозиція «Крим. Літній сезон: те, що у нас не забрати». Вона є частиною правозахисного проєкту, який ініціювали громадські організації Український ПЕН, Центр громадянських свобод, найбільша платформа українських брендів Всі. Свої та агенція Postmen. Кураторкою виставки стала Настя Іщенко.

Postmen розробив айдентику виставки, яка включає: логотип та візуальне оформлення простору.

Крим — окупований. Але ми тримаємо зв'язок через наші спогади та емоції. Логотип уособлює нерозривну лінію, що з’єднує українців та киримлів з нашим Кримом, з посилом: «не відпущу, ти мій, ми зв'язані назавжди».

Слово «Крим» — основне, без додаткових графічних частин. Воно зображене безперервною лінією, як нитка, що пов'язує літери між собою підкреслюючи наш зв'язок.

У оформлені простору виставки було використано візуальне рішення у вигляді оголошень з копірайтами про оренду квартири, кримські курорти та дельфінарій. Воно стало відголосом до Кримських дощок оголошень, які зустрічаються по всьому півострову.

Єднальна лінія продовжується й у концепті експозиції «Здається кімната на сезон». Це кімната пам'яті про відпочинок, що об’єднує як і для жителів Криму, які здавали свої кімнати на сезон, так і для людей які їх знімали та переселенців які покидали свої домівки під час анексії.

Як і Крим, вона для кожного своя. І кожен відвідувач буде сприймати її по-своєму. Переселенець відчує себе вдома, де його речі знову на своїх місцях. Інші відвідувачі приходять на перегляд кімнати, яку їм потрібно зняти на сезон.

Як тільки відвідувач потрапляє в кімнату, для нього літній сезон вже розпочато. 

Для експозиції організатори зібрали 30 речей, які уособлюють нашу пам’ять про Крим, а також їхні історії. Головна ідея проєкту — нагадати українцям про сьоме літо окупації Криму, а також завдяки зібраним експонатам сформувати символічний простір, наповнений нашими спогадами про півострів. Допоки вони з нами, переконані ініціатори проєкту, Крим лишається українським.

Експозиція «Крим. Літній сезон: те, що у нас не забрати» відкрилася на -1 поверсі магазину Всі. Свої | Дім та Декор (Хрещатик, 34) та триватиме до 22 липня. Вхід на виставку вільний.

1229