Словом 2022 року за версією Оксфордського словника став термін «Режим Гобліна»

Оксфордський словник англійської мови назвав слово 2022 року. Ним стало слово «Режим Гоблін» (Goblin Mode). Це сленговий вираз, який означає ледачу бездумну поведінку без дотримання соціальних норм.

Ілюстрація: Wall Street Journal

Уперше цей термін вжили у Twitter у 2009 році, а вірусним він став у лютому 2022 року. Популярності набув після пом’якшення карантинних обмежень, коли люди стали частіше виходити з дому й «відкидали ідею повернення до «нормального життя» чи бунтували проти недосяжних естетичних стандартів, що показують соціальні мережі».

На другому місці за популярністю опинилося слово «Метавсесвіт», що означає середовище віртуальної реальності, де користувачі можуть взаємодіяти один з одним. Цікаво, що у порівнянні з 2021 роком використання цього слова зросло майже вчетверо.

Третю сходинку посів вираз #Istandwith — цю фразу застосовують для вираження підтримки чи прояву солідарності з певною подією, особою, справою тощо.

Цей хештег стали частіше використовувати в березні 2022 року після повномасштабного вторгнення РФ, щоби висловити підтримку Україні.

Раніше за версією американського словника Merriam-Webster словом 2022 року став «газлайтинг».

Джерело: The Village 

473
CASES
Україна, Київ