Соціальна відповідальність бізнесу в умовах війни

Забезпечення ефективної діяльності компаній / бізнесу, котрий працює в Україні – це ще один важливий крок до перемоги. Ми в Factum Group допомагаємо бізнесам та компаніям, котрі працюють в Україні, краще зрозуміти потреби і очікування українців у цей нелегкий час, адже наша реальність, наші очікування та наша споживацька поведінка перебувають у стані змін.


Про допомогу від українських компаній / бізнесу, котрий працює в Україні згадують 7 з 10 опитаних (67%).

Допомога від звичайних українців – найчастіше згадуваний ресурс допомоги країні (88%).Також на вустах допомога від: українських волонтерських організацій (82%), іноземців (76%), іноземних та українського урядів (74% та 73% відповідно).

Найбільш поміченою лишається допомога від українських компаній, що працюють у сфері телекомунікацій та мобільного зв’язку (46%). Далі згадують про допомогу від: виробництва продуктів харчування / харч. промисловості (38%), логістики та доставки (34%), банківської сфери / фінансів (32%), компаній IT сектору (28%).

Важливим для споживачів наразі є те, щоб компанія / бренд під час військових дій в Україні в першу чергу підтримувала Збройні Сили України та захисників (39%), а далі – своїх співробітників (18%). Також важливо, щоб компанія відновлювала / продовжувала свою роботу (якщо дозволяє ситуація) (14%) і підтримувала загальне населення (12%).

Відновлення рекламної активності брендів в поточних умовах 42% споживачів вважають доречними, а 22% - ні (b2b, t2b).

64% вважають, що стиль комунікації у рекламі потрібно змінювати, у порівнянні з тим стилем, котрий був до початку воєнних дій. 16% припускають, що можна лишати довоєнний стиль реклами.

Дослідження також охоплює низку інших запитань, які публікуються на веб сторінці https://youkraina.com.ua в розділі «Усі звіти».

Детальна інформація про дослідження в презентації та за посиланням

Кожен може запропонувати свої запитання на соціальну тематику, найкращі з яких будуть додані до наступної хвилі дослідження.

Даний проєкт не являється комерційним, тому інформація доступна безкоштовно.

YOUкраїна - соціальний проєкт, ініційований дослідницькою компанією Factum Group Ukraine. Моніторинг з наданням достовірної статистичної інформацію щодо настроїв українців. Вибірка становить 494 інтерв’ю з максимальною статистичною похибкою не більше 5%. Цільова аудиторія: міське населення України 18-55 років (інтернет-користувачі, міста з населенням 50тис+). Дата проведення опитування 15-18 квітня 2022 року

Детальніше про проєкт та результати:

Надіслати своє запитання до українців: YOUkraina@factum-ua.com 

2292
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно